StoryEditorOCM
DubrovnikNEUGODNA TURISTIČKA EPIZODA

IZMJENA TRANSFORMATORA Pile bez struje, iznajmljivači zabrinuti, trgovci zatvorili butige

Piše dv
21. lipnja 2019. - 14:47
Iz dubrovačkog Elektrojuga potvrdili su kako je izgorio transformator u trafostanici na Pilama, zbog čega struje na tom prometnom dijelu Grada nema od sinoć u 22 sata.

Na sreću, prilikom izgaranja nije došlo do požara i pojave vatre, već je uređaj težak oko 3 tone pregorio slično kao i ostali električni uređaji. Sanacija štete je u tijeku, a zamjena i popravak očekuje se da će biti završeni nakon podneva.

Transformator je težak pa se trenutačno pomoću dizalice postavlja novi, a na snazi je i posebna prometna regulacija zbog opsežnosti radova.


Stanovnici Pila i gravitirajućeg dijela, iznajmljivači, ugostitelji i zaposlenici butiga zabrinuti su zbog gostiju koji se žale zbog vrućine, ali i za robu iz hladnjača gdje su se sladoledi i ostala roba ubrzano počeli topiti.

Ovo nije prvi nestanak struje na području Pila, ali dosad nije bilo ovako dugotrajnih. Čeka se očitovanje Hrvatske elektroprivrede o ovom kvaru.

Većina iznajmljivača, ugostitelja i trgovaca  s Pila je morala zatvoriti lokale i trgovine. Posjetitelje su obavijestima na vratima butiga obavijestili da je posrijedi kvar na trafostanici.




 
18. travanj 2024 21:15