StoryEditor
DubrovnikNI LJETI NEMA PREDAHA |

GRAD DUBROVNIK Uređen plato Pila, opremljena kuhinja OŠ Montovjerna, Zlatni potok dobiva butigu, a KMD 150 tisuća kuna bespovratno za rasvjetu

Piše Grad Dubrovnik
3. srpnja 2020. - 09:52
Završena je obnova dotrajalog kamenog pločnika na Pilama površine 660 kvadratnih metaraGrad Dubrovnik
KOMUNALNO UREĐENJE

Gradonačelnik Franković obišao novouređeni plato Pile

Završena je obnova dotrajalog kamenog pločnika na Pilama površine 660 kvadratnih metara, čime je vrijedan prostor na zapadnom ulazu u povijesnu jezgru dobio ljepši i primjereniji izgled. Sukladno uputama konzervatora da se očuva što više starog kamena, uspješno je očuvano i ponovno ugrađeno 150 kvadratnih metara pločnika.

Radovi su obuhvatili i uklanjanje spomenika braniteljima zbog moguće opasnosti za prolaznike te ugradnju nove podloge platoa, a vrijednost izvedenih radova je 1.035.000 Kn bez PDV-a. Riječ je o prvoj fazi obnove Pila, a nakon dovršetka samog platoa Brsalje, u planu je nastavak uređenja pločnika Ulicom branitelja Dubrovnika sve do skretanja za Gradac, a ukupno će se sanirati oko 1.100 kvadratnih metara nogostupa.

Gradonačelnik Mato Franković obišao je u ponedjeljak novouređeni plato, a tom prilikom je naglasio kako je uklanjanje spomenika koji nije imao podršku braniteljskih udruga i koji je izazivao brojne prijepore bilo dobra odluka. - S braniteljskim udrugama ćemo se dogovoriti kako prezentirati žrtvu koju su oni podnijeli za naš Grad i na koji način ćemo i gdje pozicionirati budući spomenik – naglasio je ovom prilikom gradonačelnik Franković.

KAPITALNI PROJEKTI

Opremljena kuhinja OŠ Montovjerna

U novoj OŠ Montovjerna montirana je oprema za kuhinju, nakon što je prošlog tjedna potpisan i ugovor o isporuci i ugradnji učioničkog i uredskog namještaja. Suvremena kuhinjska oprema vrijedna je ukupno 636.526,25 kuna s PDV-om, a isporučila ju je tvrtka Bugovina d.o.o. Posve opremljena, nova škola učenike će primiti s početkom nove nastavne godine.

Kapaciteta 450 učenika, škola je opremljena i dvodijelnom sportskom dvoranom s pratećim sadržajima, blagovaonicom i knjižnicom, dodatnim učionicama za izborni predmet te prostorima za pedagoga i psihologa. Riječ je o prvoj školi koja se u Dubrovniku izgradila nakon 1985. godine i najveći je pojedinačni kapitalni projekt u osnovnoškolskom obrazovanju. Investicija je ukupno vrijedna preko 75 milijuna kuna.

NATJEČAJ ZA KIOSK NAMJENE TRGOVINE

Na traženje građana raspisan natječaj za butigu u Zlatnom potoku

Grad Dubrovnik raspisao je javni natječaj za davanje u zakup javne površine u naselju Zlatni potok za postavljanje kioska namjene trgovine na malo prehrambenih proizvoda. Površine 15 metara kvadratnih, lokacija je u Ulici Frana Supila na skretanju u Zlatni potok. Početni iznos zakupnine određen je na 2.625 kuna uz jamčevinu iznosa 7.875 kuna, a površina se u zakup daje do 31. prosinca 2024.

Raspisivanjem ovog natječaja gradska uprava je odgovorila na traženje sugrađana s područja Zlatnog potoka koji su nedostatak trgovine na malo prehrambenim proizvodima istaknuli kao nedostatak življenja u ovom gradskom kvartu. Detalji o sadržaju natječaja, načinu i rokovima prijave dostupni su u tekstu javnog natječaja na internetskoj stranici Grada Dubrovnika, a javno otvaranje ponuda održat će se 7. srpnja.

DRUGA FAZA MODERNIZACIJE KAZALIŠTA

Kazalištu Marina Držića 150 tisuća kuna bespovratnih sredstava

Nastavlja se projekt modernizacije Kazališta Marina Držića u tehničkom, energetskom i produkcijskom smislu započeta u 2019. s obzirom da je postojeća opreme bila dotrajala i neadekvatna. U tu svrhu, u utorak je u gradskoj vijećnici uručen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Uz državnu tajnicu nadležnog ministarstva Nikolinu Klaić i ravnatelja KMD Paola Tišljarića, uručenju su nazočili gradonačelnik Mato Franković, državni tajnik Frano Matušić i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž.

Ukupna vrijednost druge faze je 247 tisuća kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU za realizaciju ulaganja dodijelilo je bespovratno 150 tisuća kuna.

Paolo Tišljarić naglasio je kako se u kazalište nije ulagalo više od 30 godina, a modernizacija će znatno unaprijediti kvalitetu produkcije i između ostalog doprinijet će i energetskoj učinkovitosti.
Državna tajnica Nikolina Klaić podsjetila je kako se radi o drugoj fazi obnove rasvjete, nakon što je ministarstvo u 2019. u istu svrhu kazalištu dodijelilo 90 tisuća kuna. - Želim pohvaliti Grad Dubrovnik koji je u posljednje tri godine u mandatu gradonačelnika Mata Frankovića znatno povećao aplikaciju na natječaje, kako europskih, tako i nacionalnih sredstava, jer ako se ne prijavite na natječaj ne možete ni dobiti sredstva. – istaknula je Klaić.

Gradonačelnik Franković izrazio je zadovoljstvo projektom kojim će se poboljšati uvjeti rada u kazalištu, a samim time i uvjeti predstava u budućnosti.
 
loading...

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 04:45