StoryEditorOCM
DubrovnikNI LJETI NEMA PREDAHA |

GRAD DUBROVNIK Uređen plato Pila, opremljena kuhinja OŠ Montovjerna, Zlatni potok dobiva butigu, a KMD 150 tisuća kuna bespovratno za rasvjetu

Piše Grad Dubrovnik
3. srpnja 2020. - 09:52
KOMUNALNO UREĐENJE

Gradonačelnik Franković obišao novouređeni plato Pile

Završena je obnova dotrajalog kamenog pločnika na Pilama površine 660 kvadratnih metara, čime je vrijedan prostor na zapadnom ulazu u povijesnu jezgru dobio ljepši i primjereniji izgled. Sukladno uputama konzervatora da se očuva što više starog kamena, uspješno je očuvano i ponovno ugrađeno 150 kvadratnih metara pločnika.

Radovi su obuhvatili i uklanjanje spomenika braniteljima zbog moguće opasnosti za prolaznike te ugradnju nove podloge platoa, a vrijednost izvedenih radova je 1.035.000 Kn bez PDV-a. Riječ je o prvoj fazi obnove Pila, a nakon dovršetka samog platoa Brsalje, u planu je nastavak uređenja pločnika Ulicom branitelja Dubrovnika sve do skretanja za Gradac, a ukupno će se sanirati oko 1.100 kvadratnih metara nogostupa.

Gradonačelnik Mato Franković obišao je u ponedjeljak novouređeni plato, a tom prilikom je naglasio kako je uklanjanje spomenika koji nije imao podršku braniteljskih udruga i koji je izazivao brojne prijepore bilo dobra odluka. - S braniteljskim udrugama ćemo se dogovoriti kako prezentirati žrtvu koju su oni podnijeli za naš Grad i na koji način ćemo i gdje pozicionirati budući spomenik – naglasio je ovom prilikom gradonačelnik Franković.

KAPITALNI PROJEKTI

Opremljena kuhinja OŠ Montovjerna

U novoj OŠ Montovjerna montirana je oprema za kuhinju, nakon što je prošlog tjedna potpisan i ugovor o isporuci i ugradnji učioničkog i uredskog namještaja. Suvremena kuhinjska oprema vrijedna je ukupno 636.526,25 kuna s PDV-om, a isporučila ju je tvrtka Bugovina d.o.o. Posve opremljena, nova škola učenike će primiti s početkom nove nastavne godine.

Kapaciteta 450 učenika, škola je opremljena i dvodijelnom sportskom dvoranom s pratećim sadržajima, blagovaonicom i knjižnicom, dodatnim učionicama za izborni predmet te prostorima za pedagoga i psihologa. Riječ je o prvoj školi koja se u Dubrovniku izgradila nakon 1985. godine i najveći je pojedinačni kapitalni projekt u osnovnoškolskom obrazovanju. Investicija je ukupno vrijedna preko 75 milijuna kuna.

NATJEČAJ ZA KIOSK NAMJENE TRGOVINE

Na traženje građana raspisan natječaj za butigu u Zlatnom potoku

Grad Dubrovnik raspisao je javni natječaj za davanje u zakup javne površine u naselju Zlatni potok za postavljanje kioska namjene trgovine na malo prehrambenih proizvoda. Površine 15 metara kvadratnih, lokacija je u Ulici Frana Supila na skretanju u Zlatni potok. Početni iznos zakupnine određen je na 2.625 kuna uz jamčevinu iznosa 7.875 kuna, a površina se u zakup daje do 31. prosinca 2024.

Raspisivanjem ovog natječaja gradska uprava je odgovorila na traženje sugrađana s područja Zlatnog potoka koji su nedostatak trgovine na malo prehrambenim proizvodima istaknuli kao nedostatak življenja u ovom gradskom kvartu. Detalji o sadržaju natječaja, načinu i rokovima prijave dostupni su u tekstu javnog natječaja na internetskoj stranici Grada Dubrovnika, a javno otvaranje ponuda održat će se 7. srpnja.

DRUGA FAZA MODERNIZACIJE KAZALIŠTA

Kazalištu Marina Držića 150 tisuća kuna bespovratnih sredstava

Nastavlja se projekt modernizacije Kazališta Marina Držića u tehničkom, energetskom i produkcijskom smislu započeta u 2019. s obzirom da je postojeća opreme bila dotrajala i neadekvatna. U tu svrhu, u utorak je u gradskoj vijećnici uručen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Uz državnu tajnicu nadležnog ministarstva Nikolinu Klaić i ravnatelja KMD Paola Tišljarića, uručenju su nazočili gradonačelnik Mato Franković, državni tajnik Frano Matušić i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž.

Ukupna vrijednost druge faze je 247 tisuća kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU za realizaciju ulaganja dodijelilo je bespovratno 150 tisuća kuna.

Paolo Tišljarić naglasio je kako se u kazalište nije ulagalo više od 30 godina, a modernizacija će znatno unaprijediti kvalitetu produkcije i između ostalog doprinijet će i energetskoj učinkovitosti.
Državna tajnica Nikolina Klaić podsjetila je kako se radi o drugoj fazi obnove rasvjete, nakon što je ministarstvo u 2019. u istu svrhu kazalištu dodijelilo 90 tisuća kuna. - Želim pohvaliti Grad Dubrovnik koji je u posljednje tri godine u mandatu gradonačelnika Mata Frankovića znatno povećao aplikaciju na natječaje, kako europskih, tako i nacionalnih sredstava, jer ako se ne prijavite na natječaj ne možete ni dobiti sredstva. – istaknula je Klaić.

Gradonačelnik Franković izrazio je zadovoljstvo projektom kojim će se poboljšati uvjeti rada u kazalištu, a samim time i uvjeti predstava u budućnosti.
 
20. travanj 2024 00:52