StoryEditorOCM
DubrovnikLOKALNI IZBORI 2021.|

FRANKOVIĆ SRĐEVCIMA Kalamotski projekt nije dio aglomeracije, to je elementarno nepoznavanje činjenica

Piše DV
6. svibnja 2021. - 12:38

"Molim političke konkurente da nauče onaj minimum koji se odnosi na grad i gradske projekte, a posebno na europska sredstva!" - objavio je na svojoj Facebook stranici gradonačelnik Mato Franković reagirajući na prozivke stranke Srđ je Grad oko gradnje kalamotske kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na Kalamoti.

"Dragi 'Srđevci',

- projekt kanalizacijske i vodoopskrbne mreže otoka Koločepa nije dio projekta Aglomeracija Dubrovnik, jednako kao što to nije ni navedena mreža Lopuda koja se sada radi i Šipana koja bi se uskoro trebala početi raditi.

Naći ćemo zajednički jezik s Kalamotezima i pre projektirat ćemo mrežu kako bi ona bila u maksimalnoj mogućoj mjeri u suglasju sa stanovnicima otoka.

- projekt otpornosti i oporavka nije vreća novaca kako to misli gospodin Vlahušić iz koje se može uzeti novac i prebaciti na nečiji račun. Međutim, umješnošću u korištenju europskih novaca, mi ćemo u iduće 4 godine ugovoriti bespovratnih 3 milijarde kuna što je puno više od onih njegovih 500 milijuna kuna.

Dakle, elementarno nepoznavanje jasnih činjenica vezano za funkcioniranje i razvoj grada nije nešto što bi trebali isticati kandidati za gradonačelnika. Natječimo se u znanju, a ako Vam treba nekad nešto i pojasniti, pitajte, ja sam uvijek spreman pomoći." - objavio je Franković.

23. travanj 2024 09:58