StoryEditor
DubrovnikREAKCIJA NA ‘FEJSU‘ |

FRANKOVIĆ O FESTIVALU SLOBODE Sa zvučnika su pustili Gundulićevu ‘Himnu Slobodi‘, koje licemjerstvo! Pitam se jesu li svjesni što to zapravo znači?

Piše Dv
18. rujna 2021. - 19:35
Goran Mehkek/Cropix

Na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu danas je održan Festival slobode na kojem su se okupili protivnici korona-mjera. Prosvjednici su došli oboružani transparentima na kojima se, između ostaloga, pisalo ”Dosta je tiranije”, ”Hrvatsku ubijaju korupcija i HDZ, a ne koronavirus”, "Stop nametanju cjepiva i stožerske diktature” itd.

S razglasa se čula i 'Himna slobodi', himna koju je napisao dubrovački pjesnik Ivan Gundulić. To se nije svidjelo HDZ-ovom gradonačelniku Dubrovnika Matu Frankoviću koji se o svemu oglasio na Facebooku.

- Danas su na skupu nazvanom "Festival slobode" sa zvučnika pustili Gundulićevu 'Himnu Slobodi'. Koje licemjerstvo. Pitam se jesu li svjesni ti koji zazivaju "njihovu" slobodu što SLOBODA zapravo znači? Jer prakticiranje slobode kao jednog od temeljnih ljudskih prava nosi odgovornost, a izražavanje naše slobode nikada ne smije ograničavati slobodu drugih. Vjerujem i da pročitaju ovo opet neće shvatiti i to ne zato što ne razumiju, nego zato što ne žele razumjeti, napisao je Franković.

item - id = 1128327
related id = 0 -> 1135342
related id = 1 -> 1134187
16. listopad 2021 04:48