StoryEditorOCM
DubrovnikLOKALNI IZBORI 2021. |

ANDRO VLAHUŠIĆ Naš osnovni cilj je nuditi rješenja za Dubrovnik jer Andro je rješenje!

Piše Ahmet Kalajdžić
24. travnja 2021. - 10:49

-Sretan sam da predajemo listu "Dubrovnik naš Grad" satavljenu od tri političke stranke i nezavisnih kandidata za gradonačelnika i zamjenicu: HNS-a, HSLS-a, Reformista i nezavisnih. Spremni smo za drugi dio pred nama, tj. predstavljanje programa i rješenja za Dubrovnik, predstavljanje svega što sam cijeli život s kolegama radio i dobio potporu kad sam nosio listu te imao izvrsne rezultate, a bili su jedini pravi oporbeni blok u gradu. S Belkom i Darkom dobivamo dio urbanog, lijevog Dubrovnika. Naš osnovni cilj je nuditi rješenja za Grad Dubrovnik jer Andro jest rješenje za grad Dubrovnik- rekao je kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Andro Vlahušić uoči predaje potpisa podrške građana njegovoj kandidaturi te zajedničku kandidacijsku listu za predstojeće lokalne izbore.

image
Božo Radić/cropix

Na predaju liste došao je s kandidatkinjom za njegovu zamjenicu Natašom Gabričević i većinom kandidata, a priliku je iskoristio i za kOmentar jučerašnjeg dolaska ministrice turizma u Dubrovnik:

image
Božo Radić/cropix

-Još prije šest mejseci sam predlagao da se turistički djelatnici prvi cijepe u našem gradu. Jučer je došla ministrica i bilo bi fer i pošteno da su me pozvali kao inicijatora tog projekta. Nisu, ali je važno da se cijepilo 423 ljudi. Ovom gradu trebaju mir, sigurnost, živjeti od svog rada, pobijediti pandemiju...Grad Dubrovnik je u proteklih pet godina ostvario 20,4 milijuna noćenja i za sve nas, za građane i državu zaradio oko 25 milijardi kuna. Samo od turizma smo platili 5 milijardi kuna, a većina onih koji to rade su privatni iznajmljivači. A jučer o njima nitko ništa! Kao da ne postoje i moj je prijedlog od početka da su u gradu svi turistički djelatnici te pozivam sve dubrovačke obitelji koje se bave turizmom kao i sve obrtnike, vozače i trgovce da se prijave kao turistički djelatnici i cijepe se. I ja sam se cijepio i osjećam se čilo i zdravo. Žao mi je što jučer niste vidjeli gospodina Frankovića s ministricom turizma. Zar nije to malo čudno?! Nema čovjeka koji nema znanja i koji ne zna što bi s ovim gradom! Zar mu nije važno desetak tisuća građana koji žive od svoga rada i imovine? Zar ne bi bilo normalno da je ministrici rekao da je lijepo što se daju potpore, ali više od četiri tisuće dubrovačkih obitelji nisu dobili nikakve poticaje niti imaju moratorij na kredite, a plaćajju značajne pristojbe gradu!- rekao je Vlahušić i naglasio kako se obraća slobodnim a ne ljudima čija glasačka ruka stoji u stranačkoj prostoriji, ljudima kojima neće naplatiti nikakve pristojbe slijedeće četiri godine i kojima će uz minimalnu kamatu osigurati kredite za likvidnost, što će sve biti dio paketa kojeg zove Oporavak Dubrovnika.

image
Božo Radić/cropix
22. travanj 2024 12:58