StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoNAPOKON PONEDJELJAK! |

OTVORENE TARACE Dubrovčani su s veseljem dočekali kavu na otvorenom, evo što kažu o ispijanju kave za stolom

Piše Dv
12. travnja 2021. - 11:03

Danas su ponovo otvorene tarace kafića širom Dubrovnika. Mnogi su sugrađani s neskrivenim veseljem su dočekali obnovu  rituala ispijanja jutarnje kave u društvu i ćakulu oko aktualne situacije u gradu, državi...

image
Otvorene terase dubrovačkih kafića
Božo Radić/cropix

Podsjetimo, Županijski stožer prošli je petak uputio prijedlog Nacionalnom stožeru Civilne zaštite da se omogući ugostiteljima otvaranje terasa na širem dubrovačkom području od Janjine do Konavala. To znači da je trenutačno radno vrijeme ugostiteljskih objekata od 7 do 19 sati, a nužno je poštivati sve epidemiološke mjere.

Iskoristili smo ovu prigodu početka rada terasa za kraći razgovor s dijelom gostiju te ugostitelja i donosimo njihove impresije.

image
Voditelj restorana Culto Marko Klaić vidno je raspoložen
Božo Radić/cropix

Voditelj restorana Culto Marko Klaić vidno raspoložen kaže:

- Napokon smo, nakon pet mjeseci nerada, dočekali posao! Osjećaj je odličan. Terasa je već popunjena i mislim da su gosti zadovoljni, da uživaju uz kavu i druženje. Pridržavamo se mjera a nadam se da će nas i vrijeme poslužiti. To što radimo samo do 19 sati, nema veze, i ovo je već ogroman iskorak! Za prvu je ruku ovo za dnevni đir jako dobro, a kad se uvjere da neće biti širenja koronavirusa, slijedi i produljenje radnog vremena naših taraca. Nadam se da ćemo u dobrom smjeru nastaviti!

image
Umirovljeni trgovac Luka Bokarica jedva je dočekao kavu s prijateljima
Božo Radić/cropix

Umirovljeni trgovac Luka Bokarica sa suprugom i prijateljima na jutarnjoj je kavi raspoložen i priznaje:- Jedva smo dočekali! Lijepi dan, dobro društvo i napokon da se nađeno na staroj poziciji. Lijepo je vidjeti raspoložene ljude i punu tarace, ostvarili smo golemi pomak. Ovo je najava sezone! Iako, ljudi su još oprezni, ali nisam znao da se radi samo do 19 sati. Tako utakmice još nećemo gledati na otvorenom, ali gledat ću ih barem doma, dok se i to ne odobri.

image
Administarator Marko Lonac uz novine pije kavu
Božo Radić/cropix

Administrator Marko Lonac uz kavu prelistava dnevne novine, a uz osmijeh govori:

- Dobro je da su tarace počele raditi. Svi pijemo kavicu, uživamo i očekujemo ljepše vrijeme. Ne smeta mi trenutačna dozvola rada samo do 19 sati. Jer, valja vidjeti kako ćemo s infekcijom! Neka naš županijski Stožer civilne zaštite prati marljivo situaciju i postupa kako treba, to im jedino mogu poručiti!

image
Konobar Luka Slade nakon četiri mjeseca je ponovno s gostima
Božo Radić/cropix

Na kraju, konobar Mezzanavea Luka Slade priznaje da je sretan što ponovno može raditi na otvorenom i posluživati goste:

- Iskreno, malo mi je čudno, ali ćemo se brzo naviknuti. Nakon što četiri mjeseca nisam radio s gostima, osobno se osjećam neobično: skoro da ne znam kako bih se ponašao s gostima i kolegama! Ali, najvažnije je da su gosti zadovoljni, što se na njima i vidi.

image
Ponovno su otvorene terase ugostiteljskih objekata
Božo Radić/cropix
16. travanj 2024 00:08