StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoJE LI POSEZONA UPITNA?|

FRANKOVIĆ Ne treba zazivati najcrnji scenarij, odradit ćemo sezonu do kraja

Piše DV
9. rujna 2021. - 13:00

Zacrvenjela se Hrvatska u novoj korona karti koju svaki tjedan objavljuje Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti. Nekako smo to i očekivali, obzirom na porast broja pozitivnih u zadnja dva tjedna, no što to znači za kraj sezone i posezonu, za dolaske turista koji su ovo ljeto putovali kao nikad prije željni 'oslobađanja' od silnih crnih prognoza, strahova i lockdowna?

-Ne bih sad prizivao najcrnji scenarij koji nam se dogodio prošle godine i koji je doveo do lockdowna, ali da će nam gosti dolaziti i dalje istim intenzitetom kao dosad - sigurno neće. Mislim da ćemo ipak odraditi sezonu do kraja, ali jako nas brine rast zaraženih, a još više broj onih kojima je potrebno bolničko liječenje. Ne možemo napraviti puno toga, ali možemo ipak, koliko god se to ne sviđalo antivakserima, neprestano pozivati ljude na cijepljenje kako bi zaštitili najprije vlastiti, a onda i tuđe živote. Nikad ne znamo hoćemo li mi biti ti koje će pogoditi onaj najteži oblik bolesti - izjavio je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Reakcije na vijest o odlasku Hrvatske u crveno nisu šok i nevjerica jer već par tjedana pratimo blagi porast broja onih koji su pozitivni na koronu nakon testiranja, no u obzir se, čak i u ECDC-u, uzima i broj odnosno postotak cijepljenih, pa je Hrvatska na toj karti u samom vrhu po postotku testiranih, ali i po broju pozitivnih obzirom na broj testiranih.

19. travanj 2024 04:32