StoryEditorOCM

Birajte, želite li sočne odreske, višku pogaču, polandu u škartocu, soparnik, imotsku tortu,... Ili sve to?

Piše DV
22. rujna 2020. - 15:13
Kao dio programa ovogodišnjeg Good Food Festivala, osim Tjedna restorana, slatke ponude, festivalskih doručaka, vinokušnja, gastro tura i radionica, organizirane su BarBaQ & DBC Craft beer večeri, festivalske projekcije filma, tematske večere i objedi popraćeni glazbenim programom i brojnim kreativnim i ukusnim jelima za svačija nepca.
 
I ove godine, sva četiri dana festivala, od 24. do 27. rujna od 14 do 24 sata, u Dubrovačkoj pivovari gostovat će vlasnik BarBaQ branda, Mojmir Žuvela, koji će u Food truck-u pripremati raznovrsne mesne specijalitete. Ovaj svjetski putnik i veliki zaljubljenik u sočne odreske u svojoj  prikolici priprema meso koristeći smoker - zatvoreni roštilj u kojemu se jako sporo peku veći komadi mesa. Uz ukusni mesni zalogaj odlično ide dobro craft pivo i živa glazba, poručuju iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.
 
Tradicionalno će Udruga Deša u svojim prostorima u Lazaretima, svaki dan u 10 sati, održati radionice pripreme tradicionalnih slastica. Ovog puta riječ je o pripremi  kolača iz doline rijeke Neretve, s otoka Korčule i Župe dubrovačke. Ulaz je slobodan, a broj sudionika ograničen.
 
U četvrtak, 24. rujna na platou u Lazaretima, u 20,30, Ines Tričković će sa svojim sekstetom održati koncert Runjić in Blue. Na programu će se naći bezvremenski hitovi jednog od najomiljenijih hrvatskih tekstopisaca i skladatelja Zdenka Runjića, a s obzirom da će ovim koncertom započeti Good Food Festival 2020., svaki posjetitelj će uz kupljenu ulaznicu uživati u ručno rađenim pralinama Biljane Milina iz Pupnata.

U petak, 25.rujna u 19 sati u restoranu Orsan, održat će se „Ribareva večera“ prema konceptu slow food, koju će uz vrhunski sljubljene, lokalno uzgojene namirnice i organske proizvode malih proizvođača iz dubrovačkih Gornjih sela, upotpuniti i glazbeni nastup akademskog glazbenika Pera Škobelja.

Prezentaciju rezultata projekta SlowFood-CE možete pogledati prvog dana festivala, 24. rujna u 18 sati u ljetnikovcu Bunić – Kaboga, a u organizaciji DURA-e i Udruge Kinookus. Za ljubitelje filma, u petak u 20 sati, Kinematografi Dubrovnik će u Kinu Slavici održati projekciju dokumentarnog filma Kuhanje povijesti, redatelja Petera Kerekesa.
 
Subota, 26. rujna, rezervirana je za vrhunski tematski ručak dalmatinskih specijaliteta „Dalmacija u mom oku“,  u Konobi Veranda u Štikovici. Objedu će prethoditi prezentacija izrade soparnika u 13 sati, u izvedbi Mire Kuvačić iz sela Gata, a od 14 sati svi gosti uživat će u bogatom meniju vrsnih chefova Konobe Veranda uz nastup popularnog domaćeg Tria Maro, Mihe i Đivo. Broj mjesta je ograničen.

Takođeru u subotu, u restoranu Urban & Veggie, u 19.30 sati, bit će pripremljen bogat buffet Asian Street Food Treasures, odnosno azijskog street food-a u kojem i vegetarijanci mogu pronaći nešto za sebe. R
Subotnji program upotpunit će Kinematografi Dubrovnik, projekcijom američkog filma Glavni kuhar, u Kinu Slavica, u 20 sati.
 
Završnicu sedmog izdanja Good Food Festivala obilježit će koncert filmske, pop i jazz glazbe, povodom Svjetskog dana turizma, u izvedbi Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a koji će se održati u nedjelju 27. rujna u 19 sati, ispred crkve sv. Vlaha. Sve detalje s kontaktima za rezervacije, možete naći na stranici TZ Dubrovnik.
 
19. travanj 2024 21:42