StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoPORUKA UGOISTITELJA |

ANTE VLAŠIĆ Na zastavi koja se podiže na Orlanda svakog ljeta piše ‘Libertas‘, a ne ‘Mjere‘, bilo je vrijeme da nam dopuste raditi!

Piše Ahmet Kalajdžić
12. travnja 2021. - 13:26

-Svaka vrsta oslobođenja je korak naprijed! Ponavljamo da nas nije trebalo ni zatvoriti, barem ne u ovom obliku! Ali, ovom bih prilikom želio zahvaliti gosparu Cebalu što je uvažio neke naše kritike i sugestije te ipak odlučio popustiti bespotrebne restrikcije- komentira predsjednik Udruge ugostitelja Ante Vlašić ponovno otvorenje taraca ugostiteljskih objekata te dodaje:

- Danas sam razgovarao s kolegama i znam da se već od jučer- prekjučer uređuju lokali i pojavio se optimizam. Bili smo u zatvoru četiri i pol mjeseca! To je malo previše i odvratan osjećaj! Moramo biti svjesni da je prvi lockdown trajao dva mjeseca, a ovaj drugi skoro pet. Bilo je gotovo neizdrživo! To nije samo pitanje novaca, nego i puke egzistencije, slobode i socijalizacije...To nije samo ekonomski nego i sociološki te psihološki problem! Nadam se kako će se s današnjim potezom stvari početi pomalo vraćati na svoje mjesto. Moramo biti svjesni jedne stvari: na zastavi Dubrovnika kad se otvaraju Dubrovačke ljetne igre ne piše "mjere" nego"Libertas", odnosno "Sloboda"! A mi smo malo zaboravili na našu slobodu! Zaboravili na slobodu kretanja, na slobodu rada, slobodu govora... Mislim da je krajnje vrijeme da se iščupamo iz postojećeg narativa koji je potpuno pogrešan i da se počnemo fokusirati na osobnu odgovornost- priča Vlašić koji podsjeća kako ponovno otvorenje terasa nije dočekalo 25 ugostitelja koji su na širem dubrovačkom području morali zatvoriti i odjaviti svoje objekte:

- Za radno vrijeme koje je limitirano do 19 sati mogu reći da, kako se radi o terasama, mislim da se trenutačno duže i ne može puno duže raditi, ali i dalje mislim da apsolutno nema nikakvog smisla raditi ograničenje radnog vremena! To ograničavanje neće dovesti do apsolutno nikakve promjene, jednako kao što nije donosilo ni ovo do sada! Točnije: ne postoji nikakav znanstveni dokaz koji bi to mogao posvjedočiti. Osobno, potpuno razumijem odluke koje su donesene temeljenm znanstvenih dokaza, ali ti dokazi u našoj djelatnosti nisu bili nikad prezentirani!- naglasio je Vlašić i na kraju pozvao sugrađane da posjete svoj omiljeni lokal:

-Javite se svojim najdražim ugostiteljima. Vjerujte, radovat ćemo se što vas vidimo, više nego će to biti vama drago! Podržite nas malo!

25. travanj 2024 06:16