StoryEditorOCM
KulturaU ATRIJU ‘PREPARANDIJE‘ |

VEČERAS S POČETKOM U 20.30 SATI Predstavljanje dviju knjiga Anamarije Anuške Paljetak

Piše Dv
3. kolovoza 2020. - 10:38
Večeras s početkom u 20.30 sati u atriju „Preparandije“ na Pilama, u zgradi Poslijediplomskog središta Sveučilišta u Zagrebu, održati će se predstavljanje dvije knjige Anamarije Anuške Paljetak: „Studije i ogledi“ i „Prijevodi; poezija/proza/drama“ koje je priredio, odabrao i uredio njen suprug, akademik Luko Paljetak, a objavilo Društvo dubrovačkih pisaca.

Uz akademika Paljetka, na predstavljanju sudjeluju Ivana Lovrić Jović, Nila Miličić Vukosavić, Sebastijan Vukosavić i Boris Njavro.

- S velikom razlogom upravo na taj datum, održava se ova književna večer, kao spomen na njegovu Anušku, kojoj je rođendan 3. kolovoza, a koja nas je napustila 17. svibnja 2019. godine. Iz velikog dugogodišnjeg književnog rada svoje supruge Anamarije, Luko Paljetak odabrao je tek dio učinjenog, predstavivši nam u dvije knjige njene oglede, eseje, studije, te prijevode poezije, proze i dramskih tekstova, ponajviše sa slovenskog jezika, ali i sa drugih svjetskih jezika, na hrvatski jezik, potvrdivši nam i ovaj put njen ogroman značaj, doprinos i veliki trud za dubrovačku, hrvatsku ali i svjetsku književnost, navedeno je u najavi.

U skladu s vremenima u kojima živimo, organizatori napominju da svi oni koji namjeravaju doći - u skladu s epidemiološkim smjernicama - ponesu masku za lice.
19. travanj 2024 14:41