StoryEditorOCM
KulturaPRIRODOSLOVNI MUZEJ

PREDSTAVLJENA BOJANKA ZA NAJMLAĐE Flora i fauna dubrovačkog kraja

Piše dv
6. lipnja 2018. - 12:53

Bojanka Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik predstavljena je ovog tjedna u tom muzeju. Bojanku je ilustrirala muzejska pedagoginja Dubravka Tullio, koja je s kolegicom kustosicom Mateom Martinović napisala i popratni tekst uz svaku ilustraciju. Bojanka je predstavljena najmlađima iz Dječjeg vrtića Izviđač.

Muzejska pedagoginja Dubravka Tullio objasnila je kako je riječ o drugoj muzejskoj publikaciji Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik, a prvoj bojanki.

- Motivi u bojanki su flora i fauna dubrovačkog kraja, isto tako i motivi iz fundusa našeg Muzeja, kao i motivi koji su se provlačili uz radionice ili relevantne datume vezane za PMD. Izdvojili smo 20 ilustracija, tekst je pisan na hrvatskom i engleskom jeziku, morali smo misliti na to jer će se bojanka moći kupiti u našoj muzejskoj suvenirnici. - rekla je Tullio, uz napomenu da je u grafičkom dizajnu pomogla Ana Demović iz Studija Fingerprint.

Kustosica Matea Martinović dodala je kako je cilj bio najmlađe naraštaje upoznati i s biljnim i životinjskim svijetom koji nas okružuje kao dijelom identiteta.





 

20. travanj 2024 02:42