StoryEditorOCM
KulturaDUBROVAČKI TEATAR

Ovaj vikend možete pogledati predstavu "Art", a počele su probe za Vojnovićeve "Maškarate ispod kuplja", sljedeću dramsku premijeru KMD-a

Piše Dv
14. travnja 2021. - 14:50

Počele su probe za novu produkciju Kazališta Marina Držića “Maškarate ispod kuplja” prema tekstu Iva Vojnovića u režiji Paola Tišljarića. Idućih mjesec dana radit će skoro cijeli ansambl uz dio gostiju, a premijera je planirana 21. svibnja na Velikoj sceni dubrovačkog teatra.

Tišljarić pored režije potpisuje scenografiju i izbor kostima, a autorski tim čine i Matea Bilosnić (koreografkinja i scenski pokret), Vesna Kolarec (oblikovateljica rasvjete), Žarko Dragojević (autor glazbe), Anamarija Obradović (suradnica scenografa), Srđana Šimunović (jezična savjetnica i asistentica redatelja), Srđana Šimunović i Marija Jozipović (izrada oglavlja) i Anita Bubalo (inspicijentica).

U predstavi igraju: Srđana Šimunović (gospođa Jele), Jasna Jukić (gospođa Ane), Deni Sanković (Jero), Izmira Brautović (Mare), Marija Šegvić (Džive), Ivana Gulin (Anica), Hrvoje Sebastijan (gospar Orsat, il dottore), Edi Jertec (Čoroje, gospar Džono, pantalone), Darija Mikulandra Žanetić (gospođa Klare, Aničina majka), Paula Japunčić (Vila, colombina, sinjorina Deša, mlada gospođa Ane) i Lukša Tomić (Turica, austrijski oficir, gospar Vlaho).

Dok publika čeka novu premijeru, valja navesti kako komedija "Art" igra na Velikoj sceni KMD-a 16. i 17. travnja s početkom u 20 sati! Tekst Yasmine Reze u režiji Jasne Jukić nasmijat će publiku odnosima trojice prijatelja koje igraju Zdeslav Čotić, Marjan Nejašmić Banić i Bojan Beribaka!

Predstava “Art” govori o trojici prijatelja koji su vremenom otišli različitim životnim putevima i izgradili različite sustave vrijednosti, ali se usprkos tome i dalje druže. Tako je sve dok jedan od njih trojice ne kupi sliku čuvenog autora, kojoj drugi odriče bilo kakvu umjetničku vrijednost. Ta slika, kupljena po basnoslovnoj cijeni, postat će uzrok žučnih prepirki i rasprava, u kojima tri prijatelja preispituju i iskrenost dotadašnjih postupaka i cijeli međusobni odnos.

Beznačajna kupnja slike otvara prostor preispitivanja prijateljstva trojice prijatelja. Taj vječni ljudski strah od napuštanja i želja za ljubavlju u nama stvara nesigurnost koju netko rješava kupujući skupe predmete, netko „dobrom“ udajom, a netko iskazom druge osobe o našoj jedinstvenosti. To je tema predstave Art koja sigurno neće dati odgovore, ali će nam otvoriti pitanja, a uz to ćemo se i nasmijati, jer zaista je u njoj riječ o nekim drugim ljudima, a ne o nama…

Rezervacije ulaznica na blagajna@kmd.hr/(020) 321 088 ili online kupovina putem: www.ulaznice.hr

16. travanj 2024 17:40