StoryEditorOCM
KulturaDSO |

GORAN KONČAR, BRUNO VLAHEK, DUBRAVKA VUKALOVIĆ Profesori i polaznici Laus akademije nastupaju zajedno na Poznom ljetu

Piše Dv
1. rujna 2020. - 11:15
U sklopu 8. Međunarodnog glazbenog festivala „Dubrovnik u pozno ljeto“ večeras će se zajedno predstaviti profesori i polaznici LAUS akademije Dubrovnik. Koncert će se održati u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat. Nastupaju vrhunski glazbenici i vrsni pedagozi, violinist Goran Končar i naši ponajbolji pijanisti mlađe generacije, Bruno Vlahek i Dubravka Vukalović te polaznici akademije Anđela Lijović, Jadran Mihelčić, Pelayo Ciria Capa i Guiomar Ortiz.

LAUS Akademija Dubrovnik već je petnaest godina vedra, prijateljska i suradnička zajednica. Osnovu majstorskih seminara čini intenzivna individualna nastava za violinu, violončelo i klavir, kao i zajedničko muziciranje u najrazličitijim komornim ansamblima te nastupi na koncertima. Cilj akademije je pomoći mladim glazbenicima da se pripreme za međunarodnu profesionalnu pozornicu, uz istovremeno stvaranje suradničke mreže pedagoških i koncertnih organizatora koji mogu omogućiti mladim glazbenicima stjecanje potrebnih profesionalnih iskustava. Do sada je, u 15 godina, održano više od 85 majstorskih seminara za violinu, violončelo, klavir, solopjevanje, rog, dirigiranje, kompoziciju i komornu glazbu. Na seminarima je sudjelovalo oko 1350 mladih glazbenika iz više od 40 zemalja sa svih kontinenata.

I ovaj koncert će okupiti polaznike LAUS Akademije i njihove profesore u zajedničkom uživanju muziciranja, a na programu su djela Mozarta, Ravela, Beethovena, Mendelssohna, Rachmaninova, Brahmsa i drugih. Publika će, između ostalog, moći uživati u četveroručnom sviranju klavira u izvedbi spomenutih vrhunskih glazbenika.

Ulaznice se kupiti onlineputem servisa ulaznice.hr, u Luži, Dubravka shopu na Pilama, agenciji Perla Adriatica na Pločama, dok građani Dubrovnika pri kupnji na blagajni orkestra ostvaruju niz pogodnosti (30% popusta na sve ulaznice, posebne cijene za umirovljenike, besplatne ulaznice za građane stare gradske jezgre, studente s X-icom i druge). Ulaznice se mogu kupiti i pred početak koncerta na ulazu.

Koncert se održava u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i preporukama.
18. travanj 2024 12:13