StoryEditorOCM
KulturaLIKOVNA SCENA |

GALERIJA FLORA Gorana Težak izložila svoj ‘Nokturno‘, oslik nemirnog spokoja

Piše dv
20. rujna 2020. - 12:25
Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora u subotu navečer su organizirali izložbu Gorane Težak Nokturno u Galeriji Flora. Izložba se može pogledati do 4. listopada svaki dan od 17 do 20 sati.

- Ciklus slika Gorane Težak zajedničkog naziva Nokturno već naslovom implicira osjećaj i stanje spokoja, ugođaj večernjeg smiraja. Moguće je da nam takav dojam ostavi slika po kojoj i cijeli ciklus nosi ime, djelo gotovo whistlerovske estetike, ali ostatak korpusa prati prikriveni, ili manje prikriveni osjećaj napetosti, iščekivanja i nemira. Te isprepletene dihotomije na neki način uravnotežuju naše unutrašnje doživljaje, ne dozvoljavaju nam prepuštanje letargiji, potiču nas na misaone aktivnosti.Tehnika koju umjetnica koristi, spoj apstraktne slike i minuciozno gcrteža tušem, također potencira i propituje sugerirane koncepte te utireputeve za nova stara pitanja – pitanja identiteta - stoji u najavi izložbe koja donosi pejzaže i životinjske jedinke, mrežom sitnih i dužih linija, precizno izvedene crteže utkane u krajolik.

Likovna umjetnica iz Pule Gorana Težak diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a dosad je sudjelovala u nekoliko rezidencijalnih programa u Italiji, Sloveniji i Austriji te u više navrata izlagala samostalno i na skupnim izložbama.
24. travanj 2024 05:06