StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetakcija tvrtke tommy

I vrhunski sportaši kupuju posebne proizvode za pomoć bolesnoj djeci: akcija ‘Budi prijatelj djece‘ traje još deset dana

Piše Milena Budimir/SD
11. ožujka 2021. - 16:38
Sportaši u jednom od dućana tvrtke 'Tommy', koja posluje od Istre na sjeveru do Prevlake na krajnjem jugu i ima 212 poslovnica u svojoj mrežifoto VK Jug Adriatic osiguranje

Kao izrazito društveno odgovorna kompanija, "Tommy" ulaže velika sredstva na ime sponzorstava sportskih klubova. Rado pomažu i HNK Hajduk, KK Zadar, VK Jug, OK Kaštela, ali i podupiru humanitarne, kulturne i tradicijske događaje i organizacije.

Ovaj put se sve to preklopilo u jedno, a sve s istim ciljem – pomoći najslabijima, najnježnijima, najpotrebitijima, pomoći djeci.

Sigurno znate za hvalevrijednu akciju koju je "Tommy" pokrenuo, a koja, napominjemo, traje još deset dana, akciju pod nazivom "Budi prijatelj djece". Cilj je dio sredstava od svakog prodanog proizvoda, posebno odabranog i posebno označenog na polici, donirati splitskoj Klinici za dječje bolesti.

Prepoznavši vrijednost u toj donacijskoj rijeci, hrvatski sportski klubovi su se priključili pozivajući sve da se uključe u ovu hvalevrijednu akciju koja traje do 21. ožujka. Nogometaši Hajduka, vaterpolisti Juga, košarkaši Zadra, odbojkašice Kaštela su i sami kupnjom određenih proizvoda iz asortimana dječje njege i kozmetike, koji su posebno označeni na policama "Tommyjevih" trgovina, odlučili biti dijelom akcije.

image
Kaštelanske odbojkašice također su podržale akciju tvrtke 'Tommy'

"Tommyjevi" kupci uvijek su pokazivali izraženu svijet, posebno su osjetljivi kada su djeca u pitanju, pa ne treba sumnjati da će zahvaljujući njima ponovno biti prikupljena značajna sredstva koja će pomoći još kvalitetnijoj skrbi o mališanima koji dio svoga djetinjstva moraju provesti u bolničkoj postelji. Tvrtka "Tommy" postala je ne samo partner, nego i prijatelj Klinike za dječje bolesti, koja ima središnji, strateški položaj budući da skrbi o životno ugroženoj djeci iz četiriju dalmatinskih županija i većeg dijela Hercegovine.

Ovogodišnji nastavak akcije, koja je lani pokrenuta u suradnji s Klinikom za dječje bolesti KBC-a Split, donosi povećan broj artikala koji se nalaze u akciji kako bi se prikupio što veći iznos za donaciju. Kupnjom barem jednog od preko 300 proizvoda iz asortimana dječje njege i kozmetike, koji su posebno označeni u prodajnim prostorima, prikupljaju se sredstva za donacijski fond koji će u cijelosti biti uručen Pedijatriji splitskoga KBC-a. Akcija se provodi u svim "Tommy" poslovnicama, na teritoriju cijele Hrvatske, uz suglasnost Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, i samo je jedna u nizu aktivnosti te tvrtke kojima podupiru humanitarne i opće korisne projekte.

image
I nogometaši Hajduka uključili su se u akciju
Miro Gabela/hnk Hajduk

A mi vas podsjećamo kako je od novca prikupljenog u prošlogodišnjoj akciji Klinika za dječje bolesti uspjela dovršiti oplemenjivanje prostora za boravak djece i njihovih roditelja. Uspjeli su urediti Odjel za novorođenčad i nasljedne bolesti metabolizma, koji ima pet soba i 15 kreveta.

image
foto KK Zadar/Josip Begonja
19. travanj 2024 14:21