StoryEditor
Hrvatska i svijetPOSLJEDICE PANDEMIJE|

HRVATSKA BEZ VEZE S SAD-OM American Airlines ukinuo liniju Philadelphia-Dubrovnik

Piše DV
2. srpnja 2020. - 10:18
Dubrovnik, 080619. Docek inauguracijskog leta American Airlinesa na relaciji Philadelphia – Dubrovnik i konferencija za medije povodom slijetanja prvog aviona nakon 28 godina na direktnoj zracnoj liniji koja povezuje Hrvatsku i SAD.CROPIX
Nakon što je linija American Airlinesa između Philadelphie i Dubrovnika u potpunosti otkazana za ovu ljetnu sezonu zbog utjecaja pandemije, kompanija je u svom posljednjem priopćenju objavila kako liniju više ne namjerava pokrenuti, javlja Croatian Aviation.

Podsjećamo, linija Philadelphia - Dubrovnik uvedena je u ljeto 2019. godine, te je prometovala od početka lipnja do kraja rujna tri puta tjedno, dok je u rujnu linija imala jedan let tjedno više.

Kompanija je, prije izbijanja pandemije, objavila da će u ljeto 2020. godine zrakoplovi na ovoj liniji prometovati svakodnevno, što je bio jasan znak da je linija bila vrlo uspješna u prethodnoj godini. Nažalost, zbog pandemije COVID-19 linija je u potpunosti otkazana za ovu ljetnu sezonu, a letovi su najavljeni od lipnja 2021. godine zrakoplovima tipa Boeing 787-9, što je predstavljalo povećanje kapaciteta te standard usluge na samoj liniji.

American Airlines je u svojem najnovijem priopćenju objavio da, zbog krize koju je uzrokovala pandemija, trajno ukida određene linije, između ostalog i ovu između Philadelphie i Dubrovnika.

Ukidaju se i druge sezonske linije American Airlinesa:
iz Charlottea prema Barceloni, Rimu, Parizu i Munchenu,
iz Chicaga prema Budimpešti, Krakovu, Pragu i Veneciji,
iz Philadelphie prema Berlinu, Budimpešti, Casablanci i Dubrovniku.

Ovime je Hrvaska ponovno ostala bez direktne veze s SAD-om.
loading...

Izdvojeno

01. kolovoz 2020 19:36