StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPOSLJEDICE KRIZE|

Airbnb otpušta četvrtinu zaposlenih, bez posla ostaje skoro dvije tisuće radnika

Piše DV
6. svibnja 2020. - 13:12
Digitalna platforma za rezervaciju smještaja Airbnb objavila je da će otpustiti 25 posto radnika, a razlog tome jer očekuju kako će im se prihodi tijekom ove godine prepoloviti zbog utjecaja koronavirusa na turistička putovanja.
Otkaze bi trebalo dobiti oko 1.900 od ukupno 7.500 Airbnbovih radnika, stoji u pismo kojim se djelatnicima tvrtke obratio jedan od suosnivača i izvršni direktor Brian Chesky. Kako je naveo otpušteni radnici dobit će plaću za najmanje 14 tjedana a kompanija će također do kraja godine pokrivati troškove zdravstvenog osiguranja za radnike u inozemstvu te u idućih dvanaest mjeseci za one u matičnom SAD-u. Airbnb će također smanjiti ili obustaviti nove projekte, poput ulaganja u hotele, luksuzna odmarališta i letove.
-Trenutno se ne može pouzdano reći kada će se ponovo moći putovati ni kako će ta putovanja izgledati. Znamo da će se Airbnbovo poslovanje u potpunosti oporaviti ali promjene kroz koje će proći neće biti privremene ni kratkoročne - rekao je Chesky u emotivnom obraćanju svim zaposlenicima Airnbnb-a.
23. travanj 2024 16:58