StoryEditorOCM
Crna kronikaZAHVALJUJUĆI SURADNJI DUBROVAČKE I ZADARSKE POLICIJE

RIJEŠENE TRI KRAĐE Slavonci krali po Gružu, a Čapljinac pokrao Splićanina

Piše PSD.
27. siječnja 2020. - 12:36

Zahvaljujući suradnji dubrovačke i zadarske policije, opsežnim su kriminalističkim istraživanjem razriješena dva kaznena djela krađe iz trgovina na području Gruža i poslovnog središta Dubrovnika.

Tako su inspektori Krim- policije utvrdili kako su dvojica sredovječnih Slavonaca osnovano sumnjivi da su pokralio spomenute dvije trgovine. Riječ je o lopovima iz Pleternice (48) i Slavonskog Broda (45) za koje je utvrđeno da su početkom kolovoza prošle godine, iz trgovine prehrambenih proizvoda na području Gruža iskoristili trenutak nepažnje blagajnice te ukrali skoro 15 tisuća kuna iz registar- kase. Također, Slavonci se sumnjiče da su istog dana iz druge trgovine, ovaj put iz trgovine sanitarija na području poslovnog središta grada, također iz registar- kase, ukrali novčani iznos od 2.100 kuna.

Recimo i to da su otkriveni usporeedbom nadzornih snimaka tijekom navedene dvije krađe sa snimcima krađša počinjenih na području Zadarske županije. Računalnim programom usporedbe video snimaka, odnosno utvrđenih biometrijskih crta lica i ostalih osnovnih parametara utvrđeno je kako je riječ o istim lopovima protiv kojih je kaznena prijava podnešena nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Kriminalistički inspektori PU dubrovačko- neretvanske su dovršili i kriminalističko istraživanje krađe koja je u razdoblju predbožićnih blagdana prošle godine zabilježena u jednom noćnom klubu u Gružu. Istragom je utvrđeno kako je student (20) iz Čapljine osnovano sumnjiv da je u ranim jutarnjim satima 21. prosinca prošle godine, mladiću (28) iz Splita ukrao skupocjeni iPhpone-11 mobitel, te novac i ključeve od stana. Ukupno pričinjena šteta procjenjuje se na oko 10 tisuća kuna.

Po okončanju istrage, osumnjičeni je čapljinski student uz kaznenu prijavu za počinjeno kazneno djelo krađe, doveden pritvorskom nadzorniku dubrovačke PU u Villa Palmi odakle je, dan kasnije priveden dežurnom državnom odvjetniku Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku te je nakon toga pušten da se brani sa slobode do okončanja pravosudnog postupka.

18. travanj 2024 23:31