StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJSKO PRIOPĆENJE |

NAJVEĆE KAZNE MOTOCIKLISTIMA Jedan vozio s 2,22 promila, a druge bez registracija, vozačkog ispita i u vrijeme zabrane!

Piše dv
21. rujna 2020. - 12:14
Tijekom proteklog, trećeg rujanskog tjedna službenici Prometne policije izrekli su ukupno 594 kazne, od kojih su one koje se izdvajaju s najhvećim iznosima izrečene motociklistima.
Tako je  kazna za najveću izmjerenu koncentraciju alkohola u krvi zabilježena je u Dubrovniku u u ranim jutarnjim satima, 19. rujna. naime, koncentracija od 2,22 promila alkohola izmjerena je Dubrovčaninu (37) koji je tijekom redovite prometne kontrole u Ulici Andrije Hebranga zaustavljen nedalkeo naselja "Sedam smrnih grijeha" prilikom upravljanja motociklom dubrovačkih registracija. Prometnim je policajcima preostalo samo da ga isključe iz prometa i prekršajno kazne novčanom kaznom od 10 tisuća kuna i šestomjesečnom zabranom upravljanja vozilima A2 kategorije. Također, odveden je na triježnjenje u Villa Palmu.

Najveća novčana kazna također je izrečena u našem gradu i to u iznosu od 16.700 kuna. Izrečena je mladiću (21) koji je motociklom upravljao u srijedu 16. rujna uvečer Ulicom kralja Tomislava u Lapadu. zaustavljen je tijekom redovite kontrole, a prometnici su utvrdili da mu motocikl uopće nije registriran, da nema položenu odgovarajuću kategoriju za upravljanje motociklom te da upravlja motociklom u vrijeme dok mu je na snazi trajala zabrana upravljanja motornim vozilima. Uz sve to, utvrđeno je kako je nepropisno pretjecao vozilo koje se kretalo ispred njega. Stoga je mladi vozač isključen iz prometa, te je prekršajno sankcioniran.
24. travanj 2024 07:52