StoryEditorOCM
VaterpoloTOGA NIJE BILO U GRUŽU TOČNO 630 DANA

Vjeko nije smio na klupu, bjesnilo je nevrijeme, gasili su se reflektori, doprvaku Europe s trojicom aktualnih Jugaša i bez toga je pao mrak na oči...

Piše Tonči Vlašić
27. listopada 2021. - 11:16
Tako je bilo u Gružu 5. veljače 2020. godine - 'poljubac' Jugovog centra Lončara i Zerdevasa, vratara Olympiacosa u utakmici 8. kola skupine 'A' europske Lige prvaka

Pljesak Jugu. Pamtit će se kako je 5. veljače 2020. godine nanizao šest pogodaka protiv Olympicosa, aktualnog europskog doprvaka, koji je poveo u Gružu s 3:1, a koji je pred kraj druge četvrtine gubio sa 7:3. Zatim pamtit će se činjenica kako je početkom treće četvrtine Jug imao velikih šest pogodaka viška (10:4). Sjajan je bio Jugov vratar Toni Popadić, koji je svoju večer zaključio obranivši peterac Konstantinosu Genidouniasu.

Jugaši su oba favorita skupine ostavili praznih ruku u Gružu. Nije uspjela prije toga Barceloneta izbjeći poraz, a nije te večeri ni Olympiacos (13:9). To mu je bio prvi poraz u skupini. Jug je pak tom pobjedom napravio veliki korak prema plasmanu na završni turnir, i ne samo to već je ostao u utrci s grčkim i španjolskim prvakom za prvo mjesto u skupini.

Miho Bobić je vodio s klupe jugaše jer je Vjeko Kobešćak zbog isključenja utakmicu prije morao ogled protiv grčkog prvaka pratiti s tribina. Utakmica se pamtiti i po rijetko viđenoj situaciji u Gružu. Nevrijeme, koje je bjesnilo na dubrovačkom području, ‘ugasilo’ je većinu reflektora u Gružu. Četiri minute i 25 sekundi prije kraja treće četvrtine, kad nije svjetlilo niti deset posto njih, suci su zaustavili igru. Potom su se upalili pomoćni reflektori, te se nastavilo igrati.

Sezona 2019./20. se prekinula zbog korone. Nije se odigrala do kraja. Prošla sezona se igrala turnirski, iza zatvorenih vrata, Dubrovnik nije bio domaćin. Sve se 'zbilo' u tri grada (Ostia, Budimpešta i Beograd), te tako nije bilo europske utakmice u Gružu više od godinu i pol dana, točno 630 dana!

Olympiacos je tako do danas bio zadnji gost. Večeras je, napokon, nova europska utakmica u Gružu. Suparnik je WASPO 98 Hannover, sastav koji je vlasnik sva tri trofeja u Njemačkoj (prvak, osvajač kupa i superkupa). Marko Macan je prije 630 dana bio u kapici Juga, večeras će bit kontra njega. Maro Joković, Stylianos Argyropoulos i Konstantinos Kakaris su prije 630 dana bilo kontra Juga. Večeras će dvojica Grka imati europski debi u kapici Juga. Joković je prvu europsku za Juga odigrao prije 18 godina!

1. KOLO

Skupina 'A', utorak, 26. listopada, Barcelona: Zodiac CNA Barceloneta (trener Elvis Fatović) – Jadran Split (Nikša Dobud) 11:6, Beograd: Novi Beograd – Radnički Kragujevac 16:10, Brescia: AN Brescia – Ferencvaros 8:8, Pirej: Olympiacos (Marko Bijač i Andro Bušlje) – Dinamo Tbilisi 20:9

Skupina 'B', srijeda, 27. listopada, Marseille: CN Marseille – PRO Recco (trener Sandro Sukno), Beograd: Crvena zvezda – Spandau 04, Dubrovnik, Gruž, 19 sati: Jug Adriatic osiguranje – WASPO 98 Hannover (Marko Macan), Budimpešta: OSC – Steaua Bukurešt.

Utakmica 1. kola skupine 'B' u Gružu između Jug Adriatic osiguranja i WASPO 98 Hannovera počinje u 19 sati.

ULAZ SJEVEROISTOK

 Na tribine se može s potvrdom o cijepljenju, PCR testom ne starijim od 72 sata ili brzim antigenskim testom ne starijim od 48 sati.

Samo će jedan ulaz na tribine biti otvoren, i to ulaz 'Sjeveroistok', a u prostoriji do njega će se prodavati ulaznice. Prodaja kreće uru prije početka utakmice. Dakle, od 18 sati.

19. travanj 2024 15:02