StoryEditorOCM
VaterpoloNIŠTA OD 66. POKALA |

VJEKO KOBEŠĆAK ‘Nije teško zaključiti gdje je problem. Možemo li to popraviti, stvarno ne znam. Čini mi se da ne možemo, ali trudit ćemo se!‘

Piše Tonči Vlašić
28. ožujka 2021. - 20:59

I dok je Uroš Stevanović, trener Radničkog, 'pjevao' od sreće. Tko i ne bi, ističe, jer njegova momčad je dobila prvo Mladost usred Zagreba, u polufinalu, a na kraju i Juga u finalu, naglasio je - 'Velikog Juga'. Čestitao je svojim igračima, a zatim se osvrnuo na finale, te 13. izdanje Regionalne lige.

- Jug se ispromašivao, nismo imali rješenje za Lončara, ali smo odigrali dobro zonu na Beniću, Merkulovu i Obradoviću. Jug je u fizičkoj krizi, kao i Mladost, ali i mi. Ove sezone je naporan ritam. Nije lako - istaknuo je Stevanović, te još jednom zapjevao od sreće.

image
Radnički iz Kragujevca je pobjednik Regionalne lige 2021. godine
Srdjan Vrancic/Cropix

S druge strane tuga Juga na Savi. Doživio je novi udarac. Nanizao je peti poraz u finalima kad o pobjedniku odlučuje jedna utakmica (dva puta poraz u Kupu Hrvatske, a tri puta u finalu Regionalne lige). Čeka se i dalje 66. trofej, prvi ove sezone. Mladost je (opet) uzela Kup Hrvatske, a sad Radnički Regionalnu ligu nakon što je prethodne dvije sezone to uspjela momčad sa Save. 

image
Pjenilo se u finalu 13. izdanja Regionalne lige: Jug AO - Radnički Kragujevac 12:14
Srdjan Vrancic/Cropix

- Radnički je bio bolji od nas u finalu, te mu čestitam na uspjehu. Naša obrana je bila slaba, uvukla se nesigurnost u zadnje vrijeme, a kad je tako, ne mogu se igrati dobro ozbiljne utakmice. Radnički je postavio odlično igru. Mi s druge strane nismo imali snage kao u polufinalu... Lijepo nas je zaustavio... - rekao je Vjeko Kobešćak, Jugov trener, te nastavio:

- Pazite, postigli smo 12 pogodaka u finalu, to bi trebalo biti više nego dovoljno za dobiti utakmicu, ali naš prosjek primljenih pogodaka u ovom trećem mjesecu je oko 14, i kad je tako nije teško zaključiti gdje je problem. Možemo li to popraviti, stvarno ne znam. Čini mi se da ne možemo, ali trudit ćemo se to popraviti.

Jugaši su u ožujku 2021. odigrali devet utakmica i upisali čak pet poraza. Pet poraza u jednom mjesecu, to se ne pamti više od dva desetljeća.

20. travanj 2024 04:45