StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA |

TONI POPADIĆ, JUGOV VRATAR ‘U našu skupinu su ušle dvije jake momčadi, koje će doprinijeti neizvjesnosti po pitanju plasmana na završnicu u Beograd!‘

Piše Tonči Vlašić
21. listopada 2021. - 14:39

Nisam iznenađen plasmanom Crvene zvezde u Ligu prvaka. Srpski vaterpolo je izrazito bolji, doveli su ovo ljeto brojne kvalitetne igrače. Novi Beograd je glavni favorit za osvajanje Lige prvaka. Iako su drugi srpski klubovi u njegovoj sjeni, nekoliko njih je baš kvalitetno. Pratio sam što se događalo u zadnjem krugu kvalifikacija, i bez obzira što je na kraju, u zbroju dvije utakmice presudio samo jedan pogodak, Crvena zvezda je zasluženo prošla Savonu. Pokrivena je lijepo na svim pozicijama, ima dva solidna centra, ima nekoliko igrača koji su na širem spisku reprezentacije Srbije, imaju nekoliko mladih igrača, juniora, koji su ovo ljeto u Pragu osvojili zlato – 'izbacio' je Toni Popadić bulikan informacija o Crvenoj zvezdi, jednom od dva sastava koja su iz kvalifikacija zauzeli mjesto u skupini 'B' Lige prvaka u kojoj je Jug Adriatic osiguranje.

Drugi sastav koji je prošao kvalifikacije, te uskočio u skupini 'B' je OSC Budimpešta.

- Nisam očekivao onaj rezultat u prvoj utakmici protiv Szolnokija. Dobili su tu utakmicu u gostima sa čak 15:6, dobili su u prvom krugu kvalifikacija splitski Jadran sa 14:9... Očito je kako imaju kvalitetu za Ligu prvaka, i ne samo to, već za uključiti se u borbu za prva četiri mjesta koja vode na završni turnir. OSC ima mađarskog reprezentativca Krisztiana Manhercza, koji je bio koban za našu reprezentaciju u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Tokiju, zatim Balazsa Haraia, tu je još nekoliko poznatih igrača... Uglavnom, u našu skupinu su ušle dvije jake momčadi, koje će doprinijeti neizvjesnosti po pitanju plasmana na završni turnir – rekao je Popadić.

image
Toni Popadić na vratima Jug Adriatic osiguranja na trening utakmici u Gružu protiv Zodiac CNA Barcelonete
Tonči Vlašić

Natjecanje u skupini 'B' Lige prvaka kreće u srijedu, 27. listopada. U Gruž stiže WASPO 98 Hannover s Markom Macanom.

- Veliki izazov je pred nama ove sezone. Mlada smo ekipa, i dva Grka, koja su nam pristupila su također mladi igrači. Od starijih je tu samo Maro Joković, te gledajući iskustvo, Loren Fatović. Osobno se radujem svakom izazovu. Proći na Final 8 bi bio lijep uspjeh ove naše nove momčadi. Još nismo krenuli s pravom pripremom za Hannover, ali tek ta utakmica, te protiv Mladosti, koju dočekujemo u prvenstvu tri dana poslije starta u Ligi prvaka, pokazat će gdje smo jer do danas nismo imali ozbiljniju provjeru. Jesmo trenirali s Vouliagmenijom, te prošli tjedan s Barcelonetom, ali jedno su trening utakmice, a drugo su prave utakmice, i još protiv dobrih momčadi. Ponavljam, mlada smo momčad. Na najmlađima je da pokažu koliko mogu, a ja mislim da mogu puno, te ako bude njihov doprinos veći, tad bi mogli ostvariti željeno. U ovom trenutku nam treba vremena, strpljenja, i jakih utakmica. Zato se baš veselim početku Lige prvaka – podvukao je Popadić, jugova 'jedinica'.

1. KOLO

Skupina 'A', utorak, 26. listopada, Barcelona: Zodiac CNA Barceloneta (trener Elvis Fatović) – Jadran Split (Nikša Dobud), Beograd: Novi Beograd – Radnički Kragujevac, Brescia: AN Brescia – Ferencvaros, Pirej: Olympiacos (Marko Bijač i Andro Bušlje) – Dinamo Tbilisi.

Skupina 'B', srijeda, 27. listopada, Marseille: CN Marseille – PRO Recco (trener Sandro Sukno), Beograd: Crvena zvezda – Spandau 04, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje – WASPO 98 Hannover (Marko Macan), Budimpešta: OSC – Steaua Bukurešt.

17. travanj 2024 00:18