StoryEditorOCM
VaterpoloKAKAV DVOBOJ NA ŠIPANU |

SVJETSKI NOGOMETNI PRVAK NA VRATIMA, A PUCA OLIMPIJSKI VATERPOLSKI POBJEDNIK Manuel Neuer na ‘terenu‘ Nikše Dobuda u uvali Priježba!

Piše Tonči Vlašić
11. srpnja 2020. - 22:28
Njegov Bayern je peterostruki klupski prvak Europe u nogometu, on je s njim osvojio zadnji naslov, bilo je to 2013. godine, dok je s reprezentacijom Njemačke slavio na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2014. u Brazilu. Manuel Neuer, o njemu je riječ, opet đirava po našoj obali. Godinama tu provodi ljetni odmor. Godinama navrati i do Dubrovnika. Tu je stekao dosta prijatelja, a oni su 'krivi' što je ove subote bio na Šipanu, i to u uvali Priježba gdje je Nikša Dobud, jedan od najboljih svjetskih vaterpolo centara, otvorio ugostiteljski objekt, te u more postavio svoj teren - vaterpolski.

I kad su se već našli na terenu Nikše Dobuda, koji je pak član talijanskog PRO Recca, najuspješnijeg kluba u najelitnijem europskom klupskom natjecanju, Neuer je prihvatio bačenu rukavicu, te se jedan od najboljih nogometnih vratara svijeta našao u ulozi vaterpolskog vratara. Domaćin ga je još 'obukao', te je bio s vaterpolskom kapicom na glavi među vratnicama. NIje imao pomoć svojih nogometnih rukavica. 

Uglavnom, Dobud je non stop šutirao. Neuer je, naravno, branio. Svatko je radio što inače radi. Rezultat? Dobud kaže kako je on dobio. Neuer se još nije oglasio. 

Dobuda je s Neuerom prije nekoliko godina upoznao Toni Tapalović, inače trener vratara u Bayernu. 

- Kad se najavio kako će doći i ovo ljeto, te na Šipan, napravili smo mu posebnu vaterpolsku kapicu s logom Bayerna. Spremno je stao na gol, a Maro Sušić - Suha i ja smo mu pucali izvana te peterce. Oduševio me svojim vratarskim vještinama. Znam kako je on jedan od najboljih svjetskih nogometnih vratara, ali da će dobar biti u vaterpolu, e to nisam očekivao - istaknuo je Dobud.

image
Nikša Dobud šutira, a Manuel Neuer brani - tako je to u uvali Priježba na Šipanu bilo u subotu, 11. srpnja


Vaterpolski teren u uvali Priježba na Šipanu već odavno je pozant, kao i sama plaža, i ne samo u nas, već i u svijetu. 'Kriv' je, naravno, i Dobud jer je tu organizirao vaterpolski kamp skupa s legendarnim američkim vaterpolistom, Tonyjem Azevedom, koji je u karijeri nosio i kapicu Juga. Zbog kampa su brojni američki sveučilištarci, i ne samo oni, bili na Šipanu, u uvali Priježba, te učili od najboljih. 

image
Manuel Neuer vs. Nikša Dobud - svjetski nogometni prvak (Brazil 2014.) vs. olimpijski pobjednik u vaterpolu (London 2012.) u uvali Priježba na Šipanu


I Dobud je, kao i Neuer, jednom bio europski klupski prvak (s Jugom 2006.), a s hrvatskom reprezentacijom prvak Europe, zatim osvajač tri brončane medalje na svjetskim prvenstvima, dok je s Jugom devet puta prvak Hrvatske, jedan put više nego je Neuer s Bayernom bio prvak Njemačke. 

Uglavnom, bio je to nesvakidašnji dvoboj, koji je osvanuo na Instagram stranici Priježba Beacha, kutka Šipana, kojeg će zahvaljujući popularnosti Neuera sad upoznati mnogi širom svijeta. 
19. travanj 2024 04:09