StoryEditorOCM
VaterpoloVELIKO FINALE |

SLAVLJE MORNARA U KORČULI Jugaši bolje otvorili, vodili 3:1 i 4:2, Jurišić skinuo peterac, ali od 11 igrača više realizirali samo jedan...

Piše Tonči Vlašić
9. kolovoza 2020. - 16:00
I na završnom turniru Kupa Hrvatske za juniore, koje je održano u Korčuli, ista slika na pobjedničkom postolju kao na završnom turniru prvenstva Hrvatske krajem siječnja u Gružu: zagrebačka Mladost brončana, Jugašima je ostalo srebro, a pobjednički pokal je podigao splitski Mornar.

​Jugaši su bolje otvorili finale, imali vodstvo 3:1 i 4:2, te raspoloženog Ivana Jurišića na vratima (obranio peterac), ali nakon toga obrana Mornara na čelu s Rokom Pavićem je uspjela preokrenuti rezultat. S tri pogotka u nizu splitska momčad je početkom posljednje četvrtine stigla do vodstva 7:5, te je uspjela sačuvati prednost iako je Jug imao (brojne) prilike za izjednačiti, ali je u finalu realizirao samo jedan od ukupno jedanaest igrača više!

image
Finale Kupa Hrvatske za juniore: Jug AO - Mornar 6:7 foto: Tonči Vlašić

image
Finale Kupa Hrvatske za juniore: Jug AO - Mornar 6:7 foto: Tonči Vlašić

image
Finale Kupa Hrvatske za juniore: Jug AO - Mornar 6:7 foto: Tonči Vlašić


FINALE Jug AO  - Mornar 6:7
KORČULA
Bazen KPK. Gledatelja 500. Suci: Marko Matijević (Zagreb) i Rene Vekić (Rijeka). Delegat: Mladen Rak (Dubrovnik), supervizor: Milivoj Bebić (Split).
JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Ivan Jurišić, Nikola Ljepava, Dorian Raguž, Leo Cukrov, Zvonimir Perić, Ivuša Burđelez, Marin Tomasović (2), Toni Mozara, Roberto Radić (2), Hrvoje Zvono (1), Marko Žuvela, Ivan Vukojević, Petar Grbić, Luka Stahor (1). Trener: Đani Pecotić, pomoćnik: Vjeko Kobešćak.
MORNAR: Roko Pavić, Ivan Rako, Toma Ivišić, Roko Akrap (1), Paolo Jakočević (3), Borna Japundžić, Ante Carev, Duje Akrap, Domagoj Butić (2), Jure Božan (1), Luka Omrčen, Šime Mladinov, Luka Žuljević, Luka Dužević. Trener: Zdeslav Vrdoljak, pomoćnik: Boris Pavlović.
Igrač više: Jug AO 11/1, Mornar 12/3
Peterci: Jug AO 1/1, Mornar 2/1
Četvrtine: 2:1, 2:3, 1:2, 1:1.

image
Juniorima Jug AO srebro, pokal i zlato Kupa Hrvatske uzeo je splitski Mornar foto: Tonči Vlašić


Mladost je u utakmici za treće mjesto dobila riječko Primorje sa 7:6, splitski Jadran je u utakmici za peto mjesto dobio s 11:6 domaćina, KPK; a u utakmici za sedmo mjesto Zadar 1952. je s 18:9 svladao Galeb MR.
17. travanj 2024 17:00