StoryEditorOCM
VaterpoloEURO NA MALTI |

RUMUNJSKA IZJEDNAČILA NA 4:4, TE NALJUTILA HRVATSKU Dubrovčanin pogađao na otvaranju utakmice, Korčulani u završnici, naši u osmini finala...

Piše Tonči Vlašić
14. rujna 2021. - 11:34

Hrvatska je zauzela drugo mjesto u skupini 'B' Europskog prvenstva za igrače do 17 godina, koje se igra na Malti. Nakon poraza od Španjolske na startu s 8:7, izabranici Hrvoja Hrestaka dobili su prvo Maltu s 10:6, a sad i Rumunjsku s 10:5, te će za četvrtfinale razigravati s trećeplasiranom reprezentacijom skupine 'D', a to će biti uspješniji iz ogleda Gruzija – Turska.

Tko izbori četvrtfinale ide na pobjednika skupine 'C', a to bi trebala biti Mađarska.

Protiv Rumunjske Robert Stojanac, Vito Janković i Marin Čumbelić su pogađali u zadnje tri minute treće četvrtine, iskoristili sva tri igrača više, te je Hrvatska povela sa 7:4, i tako odbila napad Rumunjske, koja je s dva pogotka uspjela izjednačiti sredinom treće četvrtine na 4:4.

Hrvatska je ogled protiv Rumunjske otvorila pogocima Mara Tiozza i Patrika Kolaka, koji je u trećoj minuti druge četvrtine bio strijelac za 3:1. Početkom nastavka Mislav Bakarić je bio strijelac za 4:2.

Hrvatski niz s kraja treće četvrtine nastavio se u posljednjoj četvrtini. Toni Mozara je iskoristio novog igrača više, te su naši točno pet minuta prije kraja imali četiri pogotka razlike (8:4). Zatim je tri minute poslije igrača više realizirao i Luka Omrčen, a vrlo brzo nakon toga pogodio je po drugi put na utakmici Kapekaš Marin Čumbelić (10:4).

Na EP-u su u sastavu hrvatske reprezentacije trojica Dubrovčana (Patrik Kolak, Ivuša Burđelez i Josip Tolja), te dvojica Korčulana (Toni Mozara, koji je član Jug AO, kao i trojica Dubrovčana, te Marin Čumbelić, član KPK).

Hrvatska osminu finala igra u srijedu, 15. rujna, s početkom u 16 sati. Prvenstvo završava u nedjelju, 19. rujna. 

20. travanj 2024 12:09