StoryEditorOCM
VaterpoloTURNIR U KORČULI |

PRVENSTVO HRVATSKE ZA NADE Korčula slavi plasman u finale malih Kapekaša, te se nada kako će i nade, poput mlađih nada, otići do kraja!

Piše Tonči Vlašić
2. rujna 2021. - 22:06

Kapekaši su finalu prvenstva Hrvatske za nade. Uzeli su prije desetak dana naslov prvaka u uzrastu mlađih nada. Hoće li i u nadama? Korčula se nada kako hoće. Posljednja prepreka do tog željenog cilja bit će im splitski Jadran, kojeg su u srijedu dobili u skupini drugog kruga s 9:7.

Jadran je pak ovog četvrtka bio odličan, prvo je nadigrao s 9:2 Solaris, koji je u prvom krugu svladao domaćina sa 7:5. U polufinalu je pak 'potopio' zagrebačku Mladost s 10:1. Drugo polufinale između KPK i Medveščaka bilo je dosta zanimljivije, pogodak je više postigao domaćin - 8:7 - u utakmici u kojoj je sjajan bio vratar KPK Ivan Šeparović. Tri njegove obrane u toj trećoj četvrtini bacile su u očaj sastav u kojem dominira Marko Antunović. Zatim, odličan je u redovima domaćina bio Duje Bissako, koji je postigao pet pogodaka. Zatim, Josip Skokandić, Lovro Jurjević... Istaknuo se u drugoj četvrtini i drugi vratar domaćina – Roko Islamović.

Borili su se svi, 'igrala' je i klupa, Lovor Lozica i Marjan Kosović, igrala je i 'cijela Korčula'. Nekoliko stotina navijača je stvorilo odličnu atmosferu. I Medveščak je imao podršku, ali ne tako brojnu i glasnu.

KPK je polufinale otvorio vodstvom 1:0 i 2:1, zatim prvo Medveščak dva zaredom, a potom KPK. Nakon što su gosti izjednačili na 4:4, domaćin je nanizao tri pogotka, vodio sa 7:4 četiri minute do kraja, nije primio pogodak deset minuta i 15 sekundi. Ipak, Medveščak je ekspresno s dva pogotka stigao na pogodak zaostatka. Točno tri minute do kraja KPK je postigao osmi pogodak (8:6 - Skokandić). Antunović je 50 sekundi poslije vodstva KPK 8:6 vratio zagrebački sastav na pogodak zaostatka. Bilo je prilika s jedne i druge strane u preostale dvije minute i 10 sekundi, bilo je i pogrešaka s obje strane. Rezultat se nije mijenjao, te sreći malih Kapekaša nije bilo kraja, kao što je teško bilo utješiti 'medvjediće'.

image
Lovre Jurjević (KPK) i Lovro Šelendić (Medveščak)
Tonči Vlašić
image
Nikola Franulović (11) i Jakov Granić (4) protiv Davida Grileca (Medveščak)
Tonči Vlašić
image
Lovor Lozica, trener nada KPK
Tonči Vlašić
image
Filip Marković (Medveščak) i Nikola Franulović (KPK)
Tonči Vlašić
image
Zima je, puhalo je - klupa KPK
Tonči Vlašić
image
Ivan Kovačić i Vid Nazifovski (8), potopljen je Marko Antunović (Medveščak)
Tonči Vlašić
image
Noah Gavrilovic (Medveščak) i Josip Skokandić (KPK)
Tonči Vlašić
image
Trenerski dvojac KPK - Lovor Lozica i Marjan Kosović
Tonči Vlašić
image
Orilo se s tribina u Korčuli: Ka-pe-ka, Ka-pe-ka!!!
Tonči Vlašić
image
I Andrija Fabris, bivši gradonačelnik Korčule, pljeskao je i bodrio male Kapekaše
Tonči Vlašić
image
Nezaustavljiv je bio za Medveščak Duje Bissako (KPK)
Tonči Vlašić
KPK 8:7 MEDVEŠČAK

Pod vodstvom Lovora Lozice i Marjana Kosovića KPK je pobjedu protiv Medveščaka izborio igrajući u sastavu: Ivan Šeparović, Marin Oreb, Nino Fider, Jakov Granić, Stipe Ćenan, Lovro Jurjević (1), Josip Skokandić (2), Vid Nazifovski, Duje Bissako (5), Marko Prskalo, Nikola Franulović, Igor Favro, Roko Islamović i Ivan Kovačić.

image
Upalile su se bengalke, pjevalo se iz svega glasa, pljeskalo malim Kapekašima...
Tonči Vlašić
Cavtat za sedmo, Jug AO za deveto, a Gusar za trinaesto mjesto

Polufinala: Jadran Split – HAVK Mladost 10:1, Medveščak – KPK 7:8, razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta: Solaris – Opatija 7:8, Cavtat – Zagreb 8:9, razigravanje za poredak od 9. do 12. mjesta: Zadar 1952. – Mornar BS 4:9, Jug AO – Primorje EB 6:2, razigravanje za poredak od 13. do 16. mjesta: Gusar – Delfin Rovinj 12:3, POŠK 1937. – ženska reprezentacija Hrvatske 3:1.

Prvenstvo završava u petak, 3. rujna. 

20. travanj 2024 11:53