StoryEditorOCM
VaterpoloTURNIR NA KORČULI |

POZNATI POLUFINALISTI PRVENSTVA HRVATSKE ZA NADE Kapekaši su uspjeli, Cavtat ostao kratak

Piše Tonči Vlašić
2. rujna 2021. - 12:58
Slave mali Kapekaši. Ovako je bilo u podskupini Dubrovnik, a ovako je i na završnom turnir prvenstva Hrvatske za nade, koji se igra u KorčuliTonči Vlašić

Zadnje kolo je odlučivalo u obje skupine razigravanja za poredak od 1. do 8. mjesta. Tko će u polufinale? U obje skupine po jedan predstavnik iz najjužnije hrvatske županije, KPK i Cavtat, oba u igri za prolaz među četiri najbolja, i oba su, kad su uskočila u more, te počela svoj susret posljednjeg kola drugog kruga točno znala što treba napraviti. 

Splitski Jadran je sa čak 9:2 svladao Solaris, osvojio prvo mjesto, te je Kapekašima za drugo mjesto igrala bilo kakva pobjeda protiv Zagreba. Na kraju 6:5 s tim da je Zagreb imao zadnji napad. Bilo je i 6:2, te će se domaćin boriti za medalju. U drugoj skupini Medveščak je dobio Mladost sa 6:5, te je Cavtatu trebala pobjeda sa 13 i više pogodaka razlike protiv Opatije, koja nije slaba. Na kraju samo 6:5 za momčad trenera Pava Pulića, koja je kolo prije imala vodstvo 6:3 protiv Mladosti, ali je na kraju uzela samo bod (6:6). Cavtat će tako na kraju igrati za poredak od 5. do 8. mjesta. 

Vid 2, a Duje 4 - Zagreb 5

Pod vodstvom Lovora Lozice i Marjana Kosovića KPK je pobjedu protiv Zagreba 6:5 izborio igrajući u sastavu: Ivan Šeparović, Antonio Gaćina, Nino Fider, Jakov Granić, Stipe Ćenan, Lovro Jurjević, Josip Skokandić, Vid Nazifovski (2), Duje Bissako (4), Marko Prskalo, Nikola Franulović, Roko Islamović, Marin Ivančević i Mate Šain.

Jug Adriatic osiguranje je ostvario novu pobjedu u razigravanju za poredak od 9. do 16. mjesta, dobio je sa 7:2 POŠK 1937., te će razigravati za poredak od 9. do 12. mjesta, dok je Gusar unatoč pobjedi protiv ženske reprezentacije, 2:1, zauzeo treće mjesto u skupini drugog kruga, te će na kraju u borbu za plasman od 13. do 16. mjesta. 

KPK poslijepodne za finale igra protiv Medveščaka, dok su u drugom polufinalu suparnici splitski Jadran i zagrebačka Mladost. U razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta igraju Cavtat - Zagreb te Solaris - Opatija, u razigravanju za poredak od 9. do 12. mjesta Jug AO - Primorje EB, te Zadar 1952. - Mornar BS, a u razigravanju za poredak od 13. do 16. mjesta Gusar - Delfin, te POŠK 1937. - ženska reprezentacija Hrvatske.

19. travanj 2024 14:53