StoryEditorOCM
VaterpoloPRVA ‘B‘ LIGA |

POČELA ZAVRŠNA BITKA ZA PRVAKA Osijek, Siscia i Gusar napadaju, može li Bellevue odbiti napad u Višnjiku i zadržati krunu?

Piše Tonči Vlašić
15. travnja 2021. - 22:01
Vaterpolski klub Bellevue je najuspješniji klub Prve 'B' lige, aktualni prvak. Pobjednički pokal, te zlatne medalje su u njegovom vlasništvu. Hoće li biti i dalje?Tonči Vlašić

Bellevue i Gusar su pobjedama otvorili drugi, posljednji turnir Prve 'B' lige, koji se igra u zadarskom Višnjiku, i koji će odlučiti o pobjedniku. Bellevue brani naslov. Bellevue je bio najbolji na prvom turniru, te je drugi dočekao s najviše, 8 bodova. Dobio je u finalu prvog Osijek, koji ima bod manje. Zatim, Siscia je bila treća, Gusar iz Mlina četvrti, Zagreb peti, Delfin šesti... Siscia je na prvom turniru zaradila 6 bodova, Gusar 5, Zagreb 4... I u Zadru će pobjednik dobiti 8 bodova, drugi 7, treći 6, četvrti 5, ... nakon toga će se zbrojiti prvi i drugi turnir. Tko bude imao najviše bodova, taj je pobjednik? Možda na kraju bude odlučivali međusobni rezultati. Bellevue je dobio u polufinalu Sisciju sa 16:9, u finalu Osijek s 9:5...

Gusar i Bellevue su skupa u skupini 'A' turnira u Višnjiku. Gusar je s 15:11 dobio Jadran iz Kostrene, koji nije nastupio na prvom turniru, te sad igra izvan konkurencije. Bellevue je pak sa 17:6 nadigrao Zagreb. Prva dva iz svake skupine će u polufinale, U drugoj skupini su favoriti za to Osijek i Siscia, koji su u 1. kolu dobili Delfin s 18:12 odnosno Pulu s 21:4.

- Osijek se pojačao, Siscia se pojačala. Osijek je doveo iz Aleksandra Njegovana iz Srbije. Šutera, ljevaka – ističe Vedran Smokvina, tajnik Bellevuea. Njegovan je u pobjedi 18:12 protiv Delfina postigao osam pogodaka.

Sve to govori kako će biti više nego zanimljivo. Bellevue je pod vodstvom Marka Ivekovića pobjedu protiv Zagreba izborio igrajući u sastavu: Pavo Ljepopio, Tihomil Vranješ, Nikola Ljepava (4), Nikola Šimunović (4), Petar Pejić (1), Boris Ivaniš (1), Nikola Sršen, Emilio Tullio (1), Leo Bogdanović (4), Luka Vrdoljak, Marko Puljić (1), Maroje Ursić (1), Antun Knez i Nikša Marković.

- U Zadru su još Maro Banić, Đino Franić i Josip Tolja, a u petak će se momčadi priključiti Josef Hrošik. U petak nas čeka 2. i 3. kolo. Igramo prvo protiv Jadrana iz Kostrene, a zatim s Gusarom – dodao je Smokvina.

Gusar je protiv Jadrana iz Kostrene igrao pod vodstvom Lovra Vidosavljevića Vučića u sastavu: Petar Sambrailo, Ivan Begić (1), Ivan Jurić (2), Toni Paskojević (2), Zvonimir Perić (1), Ivan Špetić (1), Tomo Petrović, Nikola Pavličević (3), Maroje Vidosavljević Vučić (1), Patrik Kolak (4), Toni Sambrailo, Antonio Marić, Petar Grbić i Stijepo Matić.

Gusara čeka u petak prvo Zagreb, a na kraju Bellevue.

Polufinala su na rasporedu u subotu, 17. travnja, a utakmice za poredak u nedjelju, 18. travnja.

20. travanj 2024 15:09