StoryEditorOCM
VaterpoloEP DO 15 GODINA |

NIŠTA OD PETE POBJEDE, TREĆI PORAZ Hrvatska sa četiri pobjede četvrta, izgubila od tri reprezentacije s pobjedničkog postolja

Piše Tonči Vlašić
11. srpnja 2021. - 18:37

Nije se Hrvatska uspjela popeti na pobjedničko postolje Europskog prvenstva u vaterpolu za igrače do 15 godina u Portugalu. Nakon poraza 10:8 u polufinalu od Španjolske, poraz i od Grčke u utakmici za treće mjesto, i to 11:7.

Porazom su naši počeli nastup u Louleu, i to od Mađarske u skupini, međutim, potom ih je krenulo, očekivano su pobjedama protiv Poljske i Gruzije izborili drugo mjesto, očekivano u razigravanju za plasman među osam najboljih svladali Rumunjsku, a nakon toga su ugodno iznenadili – dobili Rusiju, jedini uspjeli u četvrtfinalu izbaciti nositelja, pobjednika skupine, te su došli u priliku da još jednom pobjedom osvoje medalju. Međutim, u tome na kraju nisu uspjeli.

U sastavu Hrvatske na EP-u igrala su četvorica Jugaša, Nikola Balić, Bruno Đuho, Ivano Vlahović i Marko Glavinić. Najviše minuta u igri proveli su Đuho i Glavinić. Potonji je dva puta pogađao protiv Grčke.

Za zlato igraju Mađarska i Španjolska.

19. travanj 2024 04:09