StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA |

NIKŠA DOBUD I MILE SMODLAKA SLUŽBENO U ELITI Gruž pratio događanja u Beogradu, i nije znao sve do zadnje sekunde tko će u njegovu skupinu

Piše Tonči Vlašić
20. listopada 2021. - 21:53

Jugaši su čekali, tko je dvojac koji će popuniti njihovu 'B' skupini, biti im suparnik u borbi za Final 8 osim PRO Recca, CN Marseilla, WASPO 98 Hannovera, Spandau 04 i Steaue. Nakon prvih utakmice bilo je jasno kako je jedan sigurno OSC-a budući je kao gost 'razbuco' Szolnokija sa čak 15:6.

I Crvena zvezda je kao gost slavila u prvom ogledu protiv Savone, ali sa samo 9:8. Savona je u uzvratu u Beogradu vodila 2:1 nakon čega je Crvena zvezda napravila 5:0, ali nije bilo gotovo.Krajem treće četvrtine je 8:7 za Savonu, koja je početkom posljednje četvrtine pogodila za 9:8. Tad opet Crvena zvezda radi seriju, sad 3:0, te ima 11:9 tri minute do kraja četvrte četvrtine. Savona je 26 sekundi do kraja izjednačila na 11:11, pokušala doći do lopte i još jednog pogotka, ali...

Start Lige prvaka je u utorak, 26. listopada. Tad se igraju utakmice 1. kola skupine 'A' u kojoj su bili Zodiac CNA Barceloneta, Novi Beograd, Olympiacos, Dinamo Tbilisi, Ferencvaros i Radniički Kragujevac, a u koju su 'upali' splitski Jadran i AN Brescia. Hrvatski uzvrat na Savi bio je nezanimljiv nakon što je u Poljudu sa 14:7 Jadran dobio Mladost. Dobila je momčad Mile Smodlake i uzvrat, i to sa 7:3, i to bez Nikše Dobuda, koji je u prvoj utakmici postigao tri pogotka. AN Brescia je u obje utakmice dobila CN Barcelonetu – 17:13 u Barceloni, te 16:13 kod kuće.   

Utakmice 1. kola u Jugovoj skupini igraju se u srijedu, 27. listopada. U Gruž dolazi WASPO 98 Hannover s Markom Macanom. 

Final 8 je u Novom Beogradu. Istoimeni domaćin ima osiguran nastup, dakle, u skupini 'A' će tri najbolja od preostalih sedam na završni turnir. Iz skupine 'B' će četiri najbolja na završni turnir. 

Naslov brani PRO Recco, kojeg vodi Sandro Sukno. Marko Bijač i Andro Bušlje su u kapici Olympiacosa. 

19. travanj 2024 12:13