StoryEditorOCM
VaterpoloBRAVO! |

NEZABORAVNA 2020. GODINA MARKA MACANA Slavlje za slavljem, u nepuna dva mjeseca osvojio je naslov prvaka u dvije države!

Piše Tonči Vlašić
9. rujna 2020. - 19:37
Marko Macan (opet) slavi. Prije nepuna dva mjeseca osvojio je s Jug Adriatic osiguranjem naslov prvaka Hrvatske, a sad je sa svojim novim klubom, WASPO 98 Hannoverom, uzeo naslov prvaka Njemačke. U velikom njemačkom finalu slavio je s 3:1 protiv najtrofejnijeg njemačkog kluba i branitelja naslova, Spandaua 04. S Jug Adriatic osiguranjem je 'pomeo' u finalu Mladost sa čistih 3:0. 

WASPO 98 Hannover je krenuo u završnu bitku za prvaka Njemačke s pozicije broj dva (Spandau 04 je bio broj jedan). Dobio je prvu utakmicu velikog finala kod kuće, a potom išao u Berlin gdje je u 24 sata imao odigrati dva ogleda. U prvoj utakmici u domu Spandaua 04 je iznenadio, bio bolji, te je dan poslije imao prvu meč loptu. Nije uspio sve riješiti u tri utakmice. Spandau 04 je ostao na 'životu', te se finalna serija vratila u Hannover. U četvrtom činu finala WASPO 98 Hannover je jurio pobjedu za naslov prvaka, a Spandau 04 pobjedu kako bi veliko finale ipak završilo u njegovom bazenu, kako bi se u Berlinu igrala majstorica.

Ali, Macan i ekipa iskoristili su drugu meč loptu. Obranili su domaći teren, te slave. Macan je pobjedi u četvrtoj utakmici finala, WASPO 98 Hannover je bio bolji s 11:9 (2:2, 5:3, 3:1, 1:3), doprinio s pogotkom, a odradio je lavovski posao u obrani.

WASPO 98 Hannover je tako jedanaesti put u svojoj povijesti prvak Njemačke, Spandau 04 je ostao na 37 naslova prvaka, a Macan, 27-godišnji reprezentativni branič Hrvatske, ima sad šesnaest klupskih trofeja. S Jugom je sedam puta bio prvak Hrvatske, po tri puta pobjednik Regionalne lige i osvajač Kupa Hrvatske, te osvajač dva europska trofeja, i to oba 2016. godine (prvak Europe i osvajač europskog Superkupa).

Sad je s WASPO 98 Hannoverom, u kojem će igrati do ljeta 2023. godine, iskoristio prvu priliku za trofej. Marko Macan je u 2020. godini prvo prvak Hrvatske, a sad i Njemačke!
19. travanj 2024 22:30