StoryEditorOCM
VaterpoloDRŽAVNO ZA MLAĐE NADE |

NAKON ZAGREBAČKE MLADOSTI DOBILI I ŠIBENSKE ‘SUNČANE‘ Kapekaši izborili polufinale na Šalati!

Piše Tonči Vlašić
12. rujna 2020. - 13:54
Kapekaši su u polufinalu državnog prvenstva za mlađe nade, koje se igra na zagrebačkoj Šalati. Praznih ruku su ušli u drugi krug, prenijeli su u četvrtfinalnu skupinu 'F' poraz od Zagreba, a zatim su uzeli svih šest bodova, te će večeras u bitku za finale. Zagreb je osvojio skupinu sa stopostotnim učinkom, KPK je drugi s dvije pobjede i jednim porazom, treća Mladost s pobjedom i dva poraza, kao i Solaris, koji je bez boda, idu u razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta. 

Nakon što su u petak navečer zaustavili Mladost sa 7:5, ostali u igri za polufinalom, sad su u zadnjem nastupu u drugom krugu pobijedili i Solaris, opet s dva razlike 9:7. Početak utakmice nije bio dobar za KPK. Prva četvrtina je s 3:1 pripala Solarisu, koji je također mogao do polufinala, ali u trećoj četvrtini preokret, točnije, od 5:4 za Solaris krenula je serija malih Kapekaša. Napravili su čistih 5:0 te je momčad trenera Lovora Lozice i Marjana Kosovića imala pred kraj utakmice velika četiri pogotka viška (9:5).

Lovro Jurjević i Nino Fider su po tri puta tresli mrežu Solarisa protiv kojeg su Jakov Granić, Stipe Ćeran te vratar Ivan Šeparović pstigli po jedan pogodak.

KPK u polufinalu večeras od 19.45 sati čeka splitski Jadran, pobjednik druge četvrtfinalne skupine, dok je u drugom polufinalu Zagrebu suparnik Medveščak, koji je bio drugi u skupini 'E'.

image
Mlađe nade KPK s trenerima Lovorom Lozicom i Marjanom Kosovićem foto: Tonči Vlašić
19. travanj 2024 06:31