StoryEditorOCM
VaterpoloTURNIR U ŠIBENIKU |

MLAĐE JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE Jugaši kolo prije kraja osvojili skupinu, za finale će igrati protiv drugoplasiranog iz druge skupine

Piše Tonči Vlašić
23. srpnja 2021. - 18:31

Osigurali su Jugaši nastup u polufinalu, i to prije posljednjeg, 5. kola, i ne samo to, već pobjedu u skupini 'A', prvo mjesto, te će za finale državnog prvenstva za mlađe juniore, domaćin završnog turnira je šibenski Solaris, igrati protiv drugoplasiranog sastava druge, 'B' skupine. Tko će to biti? Trebat će pričekati. U skupini 'B' se ima odigrati još i 4. kolo, a tamo su dva splitska kluba bez greške: Jadran je dobio sve tri utakmice, a POŠK 1937. obje. Opatija je još u igri za polufinale, ne više Mladost i Solaris

Jugaši su nakon pobjeda protiv Primorja EB i Mornara BS svladali Zadar 1952., i to su u prvoj utakmici 4. kola bili bolji s 13:10. Prvu četvrtinu su dobili s 5:0, poveli u drugoj sa 6:0, na poluvremenu vodili s 9:2, te mogli čuvat snagu za iduće utakmice. Kratko i jasno, opravdali su ulogu favorita. Još imaju u skupini igrati protiv KPK, koji je bez boda, koji je bio slobodan u 4. kolu (Jugaši su bili slobodni u 1. kolu). Posljednje kolo igra se u subotu, 24. srpnja, prijepodne.

Kapekaši će bez obzira na ishod utakmice protiv Juga na kraju bit posljednji, peti u skupini 'A', te ih čeka utakmica za deveto mjesto protiv petoplasiranog sastava skupine 'B' (Solaris ili Mladost).

Jug Adriatic osiguranje je pobjedu protiv Zadra 1952. izborio pod vodstvom Miha Bobića igrajući u sastavu: Nikša Brzica, Božo Brajović, Ivor Miljan Popović (2), Jakov Cvjetković, Zvonimir Miloglav (2), Nikola Bjelopera (1), Ivuša Burđelez (1), Stjepan Brajović (2), Davor Paviša (1), Jure Jarak, Bruno Bobić (1), Vlaho Pavlić (2), Nikola Balić i Ivano Vlahović (1). 

23. travanj 2024 20:41