StoryEditorOCM
VaterpoloTURNIR U GRUŽU |

JUGAŠI UVJERLJIVO IZBORILI FINALE KUPA HRVATSKE Za naslov protiv momčadi, koja ih je jedina namučila ove godine

Piše Tonči Vlašić
15. srpnja 2021. - 23:27

Jugaši su opet pokazali najviše, kao i u prvenstvu Hrvatske, tako i sad u Kupu Hrvatske. Momčad trenera Đanija Pecotića i Vjeka Kobešćaka dominira u konkurenciji juniora. Prošetala  je do finala. Ivan Vukojević je bio za pet u polufinalu. Toliko je pogodaka ugradio u Jugov uspjeh 16:5 protiv Mornara BS.

Samo jednom ove godine nije bilo sve super i sve za pet, i to na početku polufinala prvenstva protiv Primorja EB u splitskom Poljudu. Primorje EB je suparnik Jugašima u finalu Kupa Hrvatske. U polufinalu prvenstva sastav trenera Samira Barača, legendarnog riječkog igrača, poveo je s 3:1 i 4:2, ali nakon toga je 5:0 napravio Jug Adriatic osiguranje, koji je vodio s 8:5. Na kraju je bilo 8:7.

Osim Vukojevića mrežu Mornara BS u polufinalu Kupa Hrvatske, turnira koji se igra u Gružu, tresli su po dva puta Nikola Ljepava, Patrik Kolak i Marin Tomasović, a po jednom Ivuša Burđelez, Toni Mozara, Roberto Radić, Hrvoje Zvono i Vlaho Pavlić. Ivan Jurišić je imao deset obrana.

image
Dogovor Jugaša uoči utakmice
Tonči Vlašić
image
Polufinale Kupa Hrvatske: Jug Adriatic osiguranje - Mornar BS
Tonči Vlašić
image
Radost na klupi Jug Adriatic osiguranja
Tonči Vlašić
image
Ivan Jurišić, vratar Jug Adriatic osiguranja
Tonči Vlašić

Primorje EB je finale Kupa izborilo 8:7 pobjedom protiv splitskog Jadrana. Riječki sastav je sa četiri pogotka u nizu poveo sa 4:1, vodio potom 5:2 i 6:4 nakon čega je Jadran preokrenuo, te poveo u trećoj četvrtini sa 7:6. Primorje je deset sekundi prije kraja treće četvrtine izjednačilo na 7:7, a pogodak odluke postigao je Viktor Tončinić 6 minuta i 33 sekunde do kraja utakmice.

image
Polufinale Kupa Hrvatske: Jadran (ST) - Primorje EB 7:8
Tonči Vlašić
image
Polufinale Kupa Hrvatske: Jadran (ST) - Primorje EB 7:8
Tonči Vlašić
image
Radost klupe Primorja EB
Tonči Vlašić
image
Tuga klupe splitskog Jadrana
Tonči Vlašić
image
Tuga klupe splitskog Jadrana
Tonči Vlašić
image
Radost klupe Primorja EB
Tonči Vlašić
Počelo u 9, završilo iza 23

Četvrtak, 15. srpnja, pamtit će se u Gružu. Prva utakmica jutarnjeg dijela programa počela je u 9 sati, a posljednja četvrta je završila oko 14 sati. U 17.15 sati uslijedio je nastavak. Prvo utakmica za deveto mjesto, zatim dvije utakmice razigravanja za poredak od 5. do 8. mjesta, te na kraju dva polufinala. Posljednje između Jug AO i Mornara BS počelo je u 22.15 sati. Završilo je sat poslije.

Za sedmo mjesto će igrati KPK i Solaris, za peto mjesto HAVK Mladost i Zadar 1952. U razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta HAVK Mladost je dobila Solaris s 18:6, a Zadar 1952. je bio bolji od KPK s 8:5. Medveščak je  s 12:11 bio uspješniji od OVK POŠK u utakmici za deveto mjesto.

Finale juniorskog Kupa Hrvatske igra se u Gružu u petak, 16. srpnja, s početkom u 12.45 sati.

16. travanj 2024 07:24