StoryEditorOCM
VaterpoloNEMA NASTAVKA EUROLIGE |

FERENCVAROS PRVAK EUROPE DO 2021. GODINE Želja je odigrati ovog ljeta prvenstvo Hrvatske, te Final four Regionalne lige u Dubrovniku!

Piše Tonči Vlašić
5. svibnja 2020. - 11:46
Nema nastavka europskih klupskih natjecanja. Otkazana je i Euroliga - rekao je Perica Bukić, izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza. Bio je prijedlog, kaže Bulić, da se odigra samo završni turnir Eurolige, Final 8, tako da se uzme u obzir poredak u skupinama u trenutku prekida (još su se trebala odigrati četiri kola), a to bi značilo kako su sudionici završnog turnira iz skupine 'A': 1. CNA Barceloneta, 2. Jug Adriatic osiguranje, 3. Olympiacos, te 4. Jadran Carine Herceg Novi, a iz skupine 'B': 1. OSC Budimpešta, 2. PRO Recco, 3. Ferencvaros, 4. HAVK Mladost. Prevedeno, u četvrtfinalu bi u tom slučaju Jug Adriatic osiguranje igrao protiv Ferencvarosa, koji je aktualni prvak Europe. Pobjednik bi u polufinalu išao na boljeg iz ogleda OSC - Olympiacos, međutim, od svega toga na kraju neće biti ništa. 

- Da, poništava se sezona. Ova godine nećemo imati prvaka Europe - dodao je Bukić. 

Olmpijske igre u Tokiju su odgođene, te će se održati u ljeto 2021. godine. Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima u Fukuoki, koje se trebalo održati u ljeto 2021. odgođeno je za svibanj 2022. godine, a u srpnju te iste godine je predviđeno Europsko prvenstvo u Splitu. Odgađa li se Europsko prvenstvo za 2023. godinu?

- Ne, a hoće li Europsko prvenstvo ostati u predviđenom terminu, dakle, početak srpnja, ili će se pomaknuti za kraj kolovoza, da se napravi odmak od SP-a, to još nismo raspravljali s LEN-om. Možda bi bilo bolje pomaknuti ga za kraj kolovoza, ali vidjet ćemo je li to moguće ili ne - naglasio je Bukić, a potom od domaćem prvenstvu te Regionalnoj ligi. 

image
Perica Bukić i Božo Vuletić u Gružu na završnici juniorskog prvenstva Hrvatske 2019. godine foto: Tonči Vlašić


- Čekamo i nadamo se kako ćemo uspjeti sezonu odigrati do kraja. Što se tiče domaćeg prvenstva, plan je da doigravanje za prvaka krene krajem lipnja te završi u srpnju. Isto tako želja je da se u Dubrovniku odigra završni turnir Regionalne lige. Kažem, to je naša želja, a sad hoćemo li u tome uspjeti, ne ovisi o nama već o razvoju situacije oko pandemije - rekao je Bukić. 

Jugaši su broj jedan u doigravanju za prvaka Hrvatske, a u Regionalnoj ligi, na završnom turniru, parovi polufinala su: Jug Adriatic osiguranje - Jadran Split, te HAVK Mladost - Jadran Carine Herceg Novi. Naslov prvaka Hrvatske brane Jugaši, a Mladost je aktualni prvak Regionalne lige.
16. travanj 2024 08:16