StoryEditorOCM
VaterpoloTURNIR NA KORČULI |

DVOJICA GORE, DVOJICA DOLE Kapekaši i Cavtat slavili u 3. kolu, te će igrati za poredak od 1. do 8. mjesta

Piše Tonči Vlašić
1. rujna 2021. - 12:01

KPK i Cavtat će u nastavku prvenstva Hrvatske za mlađe nade igrati za poredak od 1. do 8. mjesta, a Jug Adriatic osiguranje i Gusar iz Mlina za poredak od 9. do 16. mjesta. KPK i Cavtat su zauzeli drugo mjesto u skupini 'C' odnosno 'D', Jugaši su treći u skupini 'B', a Gusar je četvrti u skupini 'C' prvenstva, koje se igra u Korčuli.

KPK je u odluci, tko će u nastavku prvenstva razigravati za poredak od 1. do 8. mjesta, a tko od 9. do 16. mjesta, dobio Zadar 1952. s 8:4. Prvo mjesto u skupini 'C' osvojio je Solaris, dok je posljednji Gusar. Bilo je to jasno i uoči posljednjeg kola i njihovog međusobnog ogleda u kojem je Solaris s 13:1 svladao momčad iz Mlina. Solaris će u razigravanje za poredak od 1. do 8. mjesta prenijeti 9:7 pobjedu protiv Kapekaša, a kako se skupina 'C' križa sa skupinom 'A', Solarisa i KPK čekaju u drugom krugu ogledi protiv splitskog Jadrana i Zagreba s tim što Jadran prenosi 15:4 pobjedu protiv Zagreba. U drugom krugu KPK prvo igra sa splitskim Jadranom, a zatim sa Zagrebom.

Pod vodstvom Lovora Lozice i Marjana Kosovića KPK je pobjedu protiv Zadra 1952. izborio igrajući u sastavu: Ivan Šeparović, Antonio Gaćina, Nino Fider, Jakov Granić, Stipe Ćenan, Lovro Jurjević (4), Josip Skokandić (1), Vid Nazifovski, Duje Bissako (3), Marko Prskalo, Nikola Franulović, Igor Favoro, Roko Islamović i Luka Lovrinčević. 

Gusar je protiv Solarisa nastupio pod vodstvom Matea Sentića u sastavu: Gabrijel Džamarija, Tomi Jazvin (1), Antonio Perović, Marin Tošić, Matej Marić, Petar Pećarević, Nikša Matičević, Mario Ivušić, Ivano Klaić, Mihael Srijemsi, Adriano Marković, Matija Popović, Viktor William Rainbow i Mateo Tomić. U razigravanju za poredak od 9. do 16. mjesta Gusar je prenio poraz od Zadra 1952., a čekaju ga ogledi protiv Primorja EB i ženske reprezentacije Hrvatske u kojoj su tri Jugašice (Lući Mojaš, Petrunjela Fox i Ivona Vlašić), te dvije Kapekašice (Katarina Oreb i Iskra Antunović).

U skupini 'D' ogled između Cavtata i POŠK-a 1937. odlučivao je tko će biti drugi u skupini. Cavtat je slavio s 12:3. Prethodno je u 1. kolu dobio Delfin iz Rovinja s 19:1, a potom izgubio od Medveščaka 14:5. Cavtat, koji će u drugi krug prenijeti rezultat protiv Medveščaka, dobio je pod vodstvom Pava Pulića POŠK-a 1937. igrajući u sastavu: Luko Vezilić, Maro Radoš, Luka Botić (1), Vlaho Ucović, Matija Miloslavić, Antonio Butigan (2), Marino Grbešić (3), Lovro Miljas, Vlaho Rajčević (2), Ivano Tonković (2), Toma Drobac, Mauro Butigan (2), Petar Vezilić i Lovro Medo. Skupina 'D' se križa sa skupinom 'B' u kojoj je prva Mladost, a druga Opatija (Mladost prenosi pobjedu). Mladost je idući suparnik Cavtata.

Jugaši su u skupini 'B' ostvarili pobjedu i dva poraza,. Na startu su izgubili od Opatije s 8:5, potom su dobili Mornar BS s 5:3, a u zadnjem kolu izgubili od Mladosti sa 4:2 igrajući pod vodstvom Veselina Đuha u sastavu: Marin Bajurin, Dani Krehić, Petar Polanda, Marko Dolina, Mauro Garvan, Ivano Delić, Roko Koncul, Antonio Kulušić (2), Petar Kulišić, Antun Abjanić, Franko Savinović, Bartul Tullio, Matej Šljaka i Toni Beran. Jug će u razigravanju od 9. do 16. mjesta igrati protiv POŠK-a 1937. i Delfina, a prenio je pobjedu protiv Mornara.

Drugi krug počinje poslijepodne.

18. travanj 2024 07:03