StoryEditorOCM
VaterpoloTUŽNA VIJEST |

BANDJERA BELLEVUEA NA POLA KOPLJA Ivica Milić (9. svibnja 1934. – 7. travnja 2020.)

Piše Vedran Smokvina, tajnik Vaterpolskog kluba Bellevue Crodux
9. travnja 2020. - 14:18
Umro je Ivica. Legenda Bellevuea. Napustio nas je u 86. godini života, od kojih je 65 aktivno proveo u i na Bellevueu. Čovjek sa najdužim stažom u klubu. Obitelj Milić, tri brata Ivica, Luko i Jozo, njihova djeca Tanja i Đivo, Morena i Ivona, Livio i Dario, te unuci Orsat, Đino i Marin, aktivno su nastupali, kao vaterpolisti ili kao plivačice za Bellevue.

Čak 12 Milića iz iste uže obitelji. Rekord kluba. Najstariji Ivica počeo je, kao vratar, u onoj prvoj momčadi Bellevuea, koja je, na Porporeli, osvojila Divlju ligu davne 1954. godine. Nakon osnivanja kluba 1957. godine, Ivica se odmah uključio u rad kluba. Uglavnom kao blagajnik. Najplodnije razdoblje mu je od obnove kluba 1973. – 1990. godine. Tada u klubu obnaša gotovo sve: blagajnik, vođa puta, predsjednik plivačke sekcije, trener mlađih kategorija plivača u hotelskim bazenima Libertasa i Parka.

Jedan je od glavnih organizatora i sudionik svih događanja u klubu, a pogotovo radova na izgradnji plivališta Bellevue. Krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih, vrlo uspješan je predsjednik Plivačkog saveza Dalmacije. I nakon druge obnove kluba 2011. godine, Ivica se uključuje u novu Upravu, naravno, opet kao blagajnik.

image
Ivica Milić (9. svibnja 1934. – 7. travnja 2020.)


Bolest i godine su učinile svoje, Ivice već dvije godine nema na svom kupalištu, ali smo ga susretali na ulici ili na utakmicama Bellevuea na bazenu u Gružu. I onda tužna vijest. U najgore vrijeme. Vrijeme korone. Nismo bili u mogućnosti ni ispratiti ga posljednji put na Boninovu, u srijedu, 8. travnja. Reći mu zbogom i hvala na svemu što je učinio za ovaj naš klub.

Neka mu je laka zemlja i počivao u miru!
20. travanj 2024 01:33