StoryEditorOCM
TenisEUROPSKO PRVENSTVO |

ODLUČIO (PRODUŽENI) TIE BREAK Lucija Ćirić Bagarić nakon velike borbe izgubila od pobjednice Roland Garrosa, potom u paru od trećih nositeljica....

Piše Tonči Vlašić
22. srpnja 2021. - 17:08

Dva meča je igrala četvrtog dana Europskog juniorskog prvenstva u švicarskom Klostersu, u oba se borila za plasman u četvrtfinale, prvo u pojedinačnoj konkurenciji, a zatim u parovima, u oba meča su s druge strane mreže stajali nositelji, u pojedinačnoj konkurenciji četvrta nositeljica, Linda Noskova, Čehinja, koja je deveta sa svjetske rang liste najboljih juniorski svijeta, a u parovima u kojima igra s Antoniom Ružić prepreka u osmini finala bile su treće nositeljice, njemački par - Mara Guth i Julia Middendorf, 19. odnosno 31. sa svjetske rang liste.

U oba slučaja nije uspjela. U oba slučaja je odlučivala lopta, dvije. Protiv Noskove, pobjednice Roland Garrosa, gubila je sa 4:1, povela sa 6:5. Odlučivalo je tie break – 7:3 za Čehinju, koja je napravila break više u drugom setu, te izborila četvrtfinale.

U parovima je odlučivao treći set, tzv. produženi tie break do 10. Izgubile su ga 7:10. Pamtit će Lucija kako je protiv osvajačice juniorskog Grand Slam turnira sezone, te protiv trećih nositeljica turnira parova, bila oba puta u loptu, dvije.

Jedno Europsko prvenstvo je za Dubrovkinjom. Pred njom drugo. Čekaju je kvalifikacije za završnicu ekipnog juniorskog prvenstva Europe. Putuje s reprezentacijom u Češku gdje ih osim domaćina čekaju Švedska i Bugarska. Prva dva mjesta vode na završnicu u Francusku.

Nakon toga će preko bare. Čeka je američka turneja. S obzirom na plasman na rUS Open, upisati prvi nastup na jednom Grand Slam turniru.

25. travanj 2024 18:27