StoryEditorOCM
RukometEHF EURO CUP |

TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO Dubrovkinja Kristina Prkačin s Lokomotivom izgubila europsko finale nakon 120 minuta igre sa 60:59

Piše Tonči Vlašić
9. svibnja 2021. - 00:09
Kristina Prkačin u finalu Europskog kupa protiv španjolske Malage, u 'sudaru' s Paulom Garcia AvilaSrđan Vrančić/Cropix

Lokomotiva je jurila plus pet da na kraju sezone u Europskom kupu bude za nju sve baš za pet. Dubrovkinja Kristina Prkačin je u 28. minuti uzvratne utakmice pogodila za plus šest, najveće vodstvo zagrebačke ekipe (17:11), kojoj je igralo i plus četiri ukoliko Malaga postigne manje od 28 pogodaka, ali na kraju je bilo samo tri (31:28), te su nakon drugih 60 minuta finala u zagrebačkoj Kutiji šibica slavile igračice španjolskog sastava. Ukupnim rezultatom 60:59 Malaga je osvojila europski trofej.

Malaga je prvu utakmicu kod kuće dobila s 32:28. Zanimljivo, blizanke Posavec (Stela i Paula) i Kalaus (Larissa i Dora) postigle su 21 od 31 pogodak Lokomotive u uzvratnoj utakmici (Paula Posavec 4, Stela Posavec pet, a blizanke Kalaus po 6). Prkačin je jednom potegnula prema golu Malage, i to iz daljine, te pogodila.

image
Dubrovkinja u dresu zagrebačke Lokomotive - Kristina Prkačin protiv Malage u finalu EHF Europskog kupa
Srđan Vrančić/Cropix

Prkačin je s Lokomotivom 2017. osvojila EHF Challenge Cup. Tako je bila blizu četiri godine poslije doći do svog drugog europskog trijumfa, novog klupskog uspjeha nakon što je s reprezentacijom osvojila broncu na Europskom seniorskom prvenstvu krajem prošle godine.

Šteta, baš šteta. Malo, baš malo joj je nedostajalo za novo slavlje sa zagrebačkim klubom.

23. travanj 2024 22:24