StoryEditorOCM
RukometPRIJELAZNI ROK |

PRIPREME POČINJU 10. KOLOVOZA Dvojica novih u Gospinom polju, a mogao bi doći još netko... Dragić očekuje ‘eksploziju‘ Radića, Brnina...

Piše Tonči Vlašić
4. kolovoza 2020. - 15:33
Zdravko Medić će povesti rukometaše Dubrovnika u novu sezonu. Pripreme će početi u ponedjeljak, 10. kolovoza, dok bi nova sezona trebala početi krajem rujna.

Podsjetnik, Metkovac je bio treći trener dubrovačkog sastava u premijenom nastupu istog u najvećem rangu, Paket 24 Premijer ligi. Momčad je u sezonu 2018./19. uveo Silvio Ivandija pod čijim je vodstvom klub izborio sezonu prije povijesni uspjeh. Ivandija je otišao nakon uvodnih šest kola sezone, a zatim je trener od 8. do 16. kola bio Vedran Ćurak, dok je Medić preuzeo kormilo uoči pretposljednjeg, 17. kola prvog dijela u kojem je RKHM Dubrovnik ostvario četiri pobjede, jedan neodlučan rezultat te trinaest poraza.

Priča se prošle sezone trebala nastaviti. U drugom dijelu sezone RKHM Dubrovnik je trebao igrati u Ligi za ostanak, ali tad je sve stalo zbog koronavirusa nakon čega je Hrvatski rukometni savez odlučio: 'Poništavamo sezonu. Nema prvaka, nema ispadanja, te nema ulaska u viši rang!'.

- Od igrača, koje smo doveli tijekom prošle sezone, a sve kako bi kroz Ligu za ostanak izborili ostanak, ostao je samo vratar Marinko Ševo, 26-godišnjak iz Ljubuškog, koji je u nas stigao iz Poreča. Otišli su 28-godišnji lijevi bek Tarik Kasumović, zatim 22-godišnje lijevo krilo Tomislav Nuić i Faruk Vržalić, 30-godišnje desno krilo i desni vanjski, koji je imao 60-ak nastupa za reprezentaciju BiH, te iskustvo igranja u najelitnijem europskom klupskom natjecanju, Ligi prvaka, a koji je s CSM Bukureštom osvojio 2019. EHF Challenge Cup – rekao je Ivo Dragić, dopredsjednik RKHM Dubrovnik.

- Već smo dogovorili dolaske dvojice igrača. Jedan je Goti Maričić iz Zadra, 19-godišnjak, koji igra na poziciji lijevog krila. Visok je gotovo dva metra, a drugi je 26-godišnji Mario Ratkajac iz Labina, srednji vanjski. Razgovaramo sa sinom trenera Medića, 24-godišnjim Ivanom, koji igra na poziciji lijevog vanjskog, a koji je prošle sezone nastupao za Split. Dosta toga ovisit će o financijskoj situaciji, koja nije dobra. Dosta je problema. Tražimo rješenja. Osobno očekujem kako će dosta naših igrača 'eksplodirati' u novoj sezoni, pogotovo Tomislav Radić, Marino Gabrieri te Leo Brnin. Naravno, već sam rekao, i ne samo njih trojice. Ostanak je glavni cilj – dodao je Dragić.

image
Leo Brnin (RKHM Dubrovnik) foto: Tonči Vlašić


Suparnici RKHM Dubrovnik u sezoni 2020./21. su zagrebačka Dubrava, Gorica, Bjelovar, Spačva iz Vinkovaca, riječki Zamet, Poreč, Varaždin 1930., Umag i Sesvete.
16. travanj 2024 06:39