StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

ZAVRŠNI TURNIR KUPA HRVATSKE IGRAT ĆE SE 11. SRPNJA ‘Pituri‘ u polufinalu izbjegli aktualnog prvaka, a neće igrati ni protiv branitelja naslova

Piše Tonči Vlašić
4. srpnja 2020. - 14:59
Libertas Marinkolor neće za finale Kupa Hrvatske igrati ni protiv aktualnog prvaka (StaRR Varaždin), a niti protiv branitelja naslova, koji je uz to u ulozi domaćina završnog turnira (GSTK Zagreb), već će mu suparnik u polufinalu biti Vodovod Osijek.

Odlučio je tako ždrijeb, koji je održan u Zagrebu, a na kojem je potvrđeno kako će se završni turnir odigrati u Samoboru u subotu, 11. srpnja, u organizaciji GSTK Zagreb, te kako će se odigrati u jedan dan, a ne kako je to bilo u prva tri izdanja natjecanja – prvi dan polufinala, a sutra utakmica za treće mjesto i finale.

Polufinala su na rasporedu prijepodne, a poslijepodne će se već znati konačni poredak, najvažnije, tko je pobjednik, hoće li to po treći put biti Libertas Marinkolor, koji je osvojio prva dva izdanja Kupa Hrvatske (2017. i 2018.), ili će po drugi put pokal podići GSTK Zagreb, te uspjeti što je uspjelo 'Piturima' (obraniti naslov), ili će po prvi put se na listu pobjednika Kupa Hrvatske upisati StaRR ili Vodovod Osijek.

Osim što su plesale kuglice – tko protiv koga u polufinalu završnog turnira Kupa Hrvatske 2020. godine - održan je i ždrijeb nove sezone HEP Hrvatske Super lige. Libertas Marinkolor, aktualni doprvak (Marinko Matulović je preuzeo pokal za drugo mjesto u sezoni 2019./20.), na startu je prvo gost Splita, a u prvom dijelu sezone ide i u goste prvaku, StaRR-u, i to već u trećem krugu. Novost je – igrat će se vezana kola, dva meča u jedan vikend (subota poslijepodne od 16 sati prvi, a drugi dan poslije, u nedjelju prijepodne od 11 sati). I iduće sezone pada odluka u ligaškom dijelu. Nema doigravanja. Tko skupi najviše bodova kroz prvenstvo - taj je prvak!
19. travanj 2024 19:04