StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

TREĆA HRVATSKA LIGA DUBROVNIK NERETVA Rijeka i Ploče dobili i drugu, povijesni bodovi Sokola, dobila i HVIDRA Gromača

Piše Tonči Vlašić
14. rujna 2020. - 12:44
Rijeka i Ploče bili su uspješni i u 2. kolu sezone 2020./21. u Trećoj hrvatskoj ligi – skupina Dubrovnik Neretva, te su na vrhu sa stopostotnim učinkom, svih šest bodova. Nakon što je na startu dobila Umčane u gostima s 15:9, Rijeka je sad kod kuće dočekala Omladinac te bila uvjerljiva, 17:7, a Ploče su nakon 14:10 pobjede na Pelješcu protiv Gornje Vrućice u 2. kolu na svom terenu sa 16:8 dobile Torcidu Osojnik. Bez izgubljenog boda je i Slivno čiji je susret 2. kola kod kuće protiv Gornje Vrućice odgođen, te će se igrati tijekom ovog tjedna.

Prve trećeligaške bodove, ujedno prve u ligama pod kapom Hrvatskog boćarskog saveza, osvojio je Sokol, koji je sa 14:10 u Vodovađi dobio Prud. HVIDRA Gromača je nakon poraza na startu na Osojniku svladala kod kuće Umčane, kojima je, kao i Prudu, to drugi poraz, te su i dalje bez boda.

Rijeka je protiv Omladinca u Srebrenom povela s 8:0, 'gume' 5:3 za goste, a zadnji krug 6:2 za domaćina, te su Nikola Žeravica, Luko Ledinić, Jozo Maslač, Nikola Zec, Vlaho Butrica, Ivica Zdravlić, Dalibor Lahalo, Nikola Beusan, Božo Mihaica i Ivo Butrica na vrhu poretka. U Pločama je uoči zadnjeg kruga bilo 8:8. Nakon prve četiri discipline 6:2 za domaćina. Goste je dobio 'gume' 6:2. Zadnje četiri discipline 'metla' domaćina – 8:0, a tad su bez greške bili Antonio Kraljević, zatim Maksim Giljević, pa Vinko Šetka i Mladen Kežić, te Nikica Nikolac, Damir Falak i Stipe Kraljević.

Sokol
je u Vodovađi gubio od Pruda s 5:3 nakon prve četiri discipline. Potom je bio sa 7:1 uspješniji na gumama, a na kraju uspio sačuvati prednost te uzeti sva tri boda. Zanimljivo je bilo u ogledima Luka Hendića i Vedrana Volarevića. Tajnik Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanskog i član Izvršnog odbora Hrvatskog boćarskog saveza bio je uspješniji u preciznom i pojedincu, dok je u paru bilo neriješeno.

Na Gromači nakon prvog kruga 4:4, a na gumama čistih 8:0 za HVIDRU Gromaču protiv Umčana. Trojka domaćina (Stijepo Čikato, Mato Batinić i Lari Delo) je sačuvala u zadnjem krugu prednost domaćina, bila bolja s 8:6 od trojke Umčana za konačnih 14:10 te prve bodove trećeligaša s Gromače u novoj sezoni.

POGLEDAJTE SEMAFOR 
Rezultati 2. kola: Sokol – Prud 14:10, Rijeka – Omladinac 17:7, HVIDRA Gromača – Umčani 14:10, Ploče – Torcida Osojnik 16:8, Slivno – Gornja Vrućica (igraju tijekom ovog tjedna). Poredak: 1.-2. Rijeka i Ploče po 6 bodova, 3.-7. Slivno (utakmica manje), Omladinac, HVIDRA Gromača, Torcida Osojnik i Sokol po 3 boda, 8.-10. Gornja Vrućica (utakmica manje), Umčani i Prud bez boda. Raspored 3. kola, subota, 19. rujna: Prud – Rijeka, nedjelja, 20. rujna: Gornja Vrućica – Sokol, Torcida Osojnik – Slivno, Umčani – Ploče, Omladinac – HVIDRA Gromača.
24. travanj 2024 06:16