StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

SQUARE SE PROBIO U POLUFINALE, TE IDE KOD PRVAKA Nakon pola sata igre ‘crveno plavima‘ je bila Crnica, a onda je zapuhala s Lapada bura!

Piše Tonči Vlašić
8. srpnja 2020. - 22:04
Square – Crnica 7:3
DUBROVNIK
Sportska dvorana Gospino polje. Bez gledatelja. Suci: Saša Tomić i Mario Blažin, treći sudac: Mislav Džeko (svi iz Zagreba). Delegat: Luka Klaić (Popovići).
Strijelci: 0:1 Vuković (7), 1:1 Đuraš (13), 1:2 Škugor (17), 1:3 Šamija (29), 2:3 Micevski (30-6m), 3:3 Cvjetković (32), 4:3 Hrkač (43), 5:3 Džanković (47), 6:3 Đuraš (47), 7:3 Đuraš (38)
Crveni karton: Gašpar (Square, '26. – drugi žuti)
SQUARE: Turuk, Cvjetković, Gašpar, Đuraš, Pele – Primić, Zrilić, Džanković, Micevski, Nebergoj, Hrkač, Daničić. Trener: Frane Despotović.
CRNICA: Savolainen, Škugor, Protega, Vuković, Šamija – Radaj, Marčić, Subotić, Stojković, Žilić, Perić, Radić. Trener: Mladen Perica.
  
Tko će u polufinale, a tko će oprati dresove, složiti ih u ormar za iduću sezonu? Odgovor smo dobili tek nakon deset dodatnih minuta. Na isteku 40. minute bilo je 3:3, a nakon 50. minute 7:3 za Square protiv Crnice uz napomenu kako je nakon pola sata igre bilo 1:3. Square će u polufinalu u goste prvaku, momčadi Novo vrijeme Apfel, koji je kod kuće s 3:0 dobio Alumnus u četvrtfinalu. Oba puta ove sezone Square je dobio branitelja naslova. Hoće li uspjeti još jednom? U Makarskoj bi se trebalo igrati u ponedjeljak, 13. srpnja.   
 
Prvih pet minuta četvrtfinala: Pele je bio najopasniji po gol Crnice, tri njegova pokušaja od kojih se pamti najviše volej u 57 sekundi utakmice. Miloš Stojković je imao najbolju priliku za goste, pobjegao je, ali nije pogodio iskosa iz trka.

Drugih pet minuta: Mirko Hrkač trese u 7. minuti vratnicu Crnice, koja sedam sekundi poslije vodi 1:0. Dragan Vuković, kapetan gostiju, naciljao je iskosa suprotni donji kut gola Alena Turuka, koji je na početku utakmice dva puta pravovremenim istrčavanjem otklonio opasnost. Deset sekundi poslije vodstva Crnice u prilici je bio Square. Tukao je Haron Džanković, ali je na mjestu Finac Juha Matti Savolainen, koji je u 11. minuti obranio udarac Pelea te upisao novu veliku obranu. Na ulasku u 13. minuti sve je sjajno napravio Maro Đuraš pred golom Crnice, 'izbacio' kompletnu obranu, ali nije poslao loptu u okvir gola. Ono što nije uspio tad, jest u posljednjoj sekundi 13. minute – iskosa, prizemnim udarcem poslao je loptu u suprotni kut - 1:1. Nakon toga prilika za prilikom Squarea, čak tri 40-ak sekundi plus u idućih 40-ak sekundi tri pokušaja iz daljine.

image
Square - Crnica 7:3 foto: Tonći Plazibat/CROPIX


Pet minuta prije kraja prvog poluvremena trener Crnice Mladen Perica je povukao vratara iz igre, riskirao te profitirao - 1:2, i to je pogodio baš Niko Škugor, koji je bio u ulozi igrač / vratar. Na semaforu je pisalo kako se odigralo 16 minuta i 18 sekundi.

Nastavak, minuta 25. – domaći su prokockali veliku priliku nakon čega je sjevnula kontra, pobjegao je Josip Radić, ali nije dobio pravu loptu. U 29. minuti pobjegao je Marinko Šamija uz aut liniju te pogodio – 1:3. Škugor je u svom šestercu prekršajem zaustavio Antu Daničića, te je Adrijan Micevski stavio loptu na 'bijelu točku' i pogodio. U 32. minuti velika pogreška Crnice – 3:3. Daničić za Hrvoja Cvjetkovića, koji je potpisao izjednačenje.

U 34. minuti skakao je prvo Square, a nakon toga Crnica. Suci se nisu oglasili. I jedni i drugi su tražili prekršaj. U 35. minuti Saša Subotić je zatresao okvir gola domaćih. Potom je Crnica imala još dvije lijepe prilike nakon čega Pele nije uspio poslužiti Džankovića pred vratima Crnice u 37. minuti. Minutu i pol prije kraja 40 minuta igre tresao se Square jer je dva puta Crnica bila opasna. Točno 85 sekundi prije kraja Hrkač je pokušao iz daljine, ali nije pogodio okvir gola Crnice. Potom je isti igrač pokušao i 24 sekunde prije kraja, ali je na mjestu bio Savolainen.

Potom produžetci, dva puta po pet minuta. Nakon 40 sekundi igre kakva prilika za Micevskog, koji je sa šest metara tukao, ali u vratara Crnice. U 3. minuti dodatka Square – Crnica 4:3. Hrkač je 'bacio' obranu Crnice, najvažnije odličnog Finca na golu, te poslao loptu u mrežu.

Drugih pet minuta produžetka. Opet je Škugor bio igrač / vratar u redovima gostiju. Nakon minute i 11 sekundi igre ovaj put je Crnicu stigla kazna. Džanković je potegao iz svoje polovice, te pogodio nebranjeni gol - 5:3. Potom mrežu Crnice trese Đuraš, pa još jednom Đuraš te je dubrovački sastav mogao početi razmišljati o polufinalu.

image
Bilo je i ovakvih dvoboja tijekom četvrtfinala Foto: Tonči Plazibat/CROPIX

 
NEUJEDNAČEN KRITERIJ
Tri žuta kartona igračima Squarea u prvih deset minuta, dobili su ih Ante Daničić, Hrvoje Cvjetković i Blago Gašpar, te je domaćin 'rigao vatru' prema sudačkom paru jer kriterij nije bio ujednačen. 'Eksplodirali' su 'crveno plavi' kad se Saša Tomić i Mario Blažin nisu oglasili u 19. minuti, domaći su smatrali kako je bio prekršaj s leđa, i to bi bio šesti akumulirani prekršaj gostiju. Zbog prigovora je klupu morao napustiti Mato Cvjetković, službeni predstavnik domaćih. U 26. minuti Gašpar je dobio drugi žuti, te je morao u svlačionicu. U 28. minuti požutio je i Mirko Hrkač, te je opet situacija bila 'vuci potegni'. Domaći su se obranili s igračem manje.  

image
Haron Džanković (Square) protiv Crnice foto: Tonći Plazibat/CROPIX


POLUFINALA
Četiri najbolja iz ligaškog dijela su u polufinalu, a u njemu će prvi dočekati četvrtog (Novo vrijeme Apfel - Square), a drugi ugostiti trećeg (Olmissum - Futsal Dinamo)

SEMAFOR ČETVRTFINALA
Utorak, 7. srpnja, Omiš: Olmissum (2) – Vrgorac (7) 6:1, Zagreb: Futsal Dinamo (3) – Uspinjača Gimka (6) 4:2 nakon produžetka, srijeda, 8. srpnja, Makarska: Novo vrijeme Apfel (1) - Alumnus (8) 3:0, Dubrovnik: Square (4) - Crnica (5) 7:3 nakon produžetka.
24. travanj 2024 11:15