StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

SJAJNA VIJEST, ČISTIH 3:0 U FINALU ZA TREĆI NASLOV U KUPU HRVATSKE Slavi Libertas Marinkolor, ‘kanta‘ se vratila doma!

Piše Tonči Vlašić
11. srpnja 2020. - 17:03
Libertas Marinkolor je pobjednik Kupa Hrvatske! Nakon što je prijepodne u Samoboru s 3:0 savladao Vodovod Osijek, nekoliko sati poslije dobio je u finalu završnog turnira GSTK Zagreb istim rezultatom, te se u dvorani Stolnoteniskog kluba Samobor čulo: 'Kanta se vratila doma!'.

Zadnjih godinu dana 'kanta' je bila u vitrinama GSTK Zagreb od kojeg je Libertas Marinkolor izgubio finale prošle godine u Osijeku. Dubrovački klub je bio pobjednik prvog izdanja Kupa Hrvatske čija se završnica igrala 2017. u Križevcima, a godinu poslije je uspio obraniti naslov kad je bio domaćin završnog turnira.

U sva četiri finala Kupa Hrvatske suparnik mu je bio isti - GSTK Zagreb. 'Pituri' sad vode protiv njega 3:1 u pobjedama.

Dubrovački klub je tako stigao do svog četvrtog trofeja u povijesti, koja se piše od 1978. godine. Sva četiri osvojio je u zadnje četiri sezone. Bio je prvak Hrvatske 2017. godine, a sad ima tri 'kante' Kupa Hrvatske. Srebra u oba natjecanja više i ne broji.

Miho Simović je otvorio pobjedom finale u Samoboru. Pamtit će se treći set u kojem je Konavljanin od 1:4 stigao do 9:4, nanizao čak osam poena, te poveo 2:1 protiv Ivora Bana. Potom je u četvrtom setu izborio četiri meč lopte. Iskoristio je četvrtu.

Nakon toga se Tomislav Japec ogledao s Domagojem Maglićem. Dobio je 'Pitur' prvi set. U drugom je previše poklonio, te je bilo 1:1 u setovima. U trećem setu je gubio sa 6:0. Uzvratio je na isti način nakon čega je Maglić dobio iduća dva poena te poveo s 8:6, ali nakon toga opet Japec, koji s pet poena u nizu osvaja set! Japec je svoj niz nastavio u četvrtom setu – poveo s 3:0, potom vodio s 5:1, 7:2... i set zaključio s 11:4 te su 'Pituri' nakon sat vremena igre stigli na korak do trofeja.

Zadnji korak napravio je Neven Juzbašić, koji prvo nije iskoristio dvije set lopte u prvom setu. Nakon toga je morao spašavati set loptu. Potom je imao još jednu neiskorištenu set lopta, pa je još jednu spasio. Prvi set je iskusni 'Pitur' dobio protiv Filipa Borovnjaka sa 16:14. U drugom setu je suparnik spašavao set lopte. Juzbašić je vodio 10:9, 11:10, 12:11, 13:12, 14:13 nakon čega je zatražio minutu odmora. Drugi set je dobio s 15:13. Na kraju i treći, i opet s dva razlike (11:9) nakon čega je mogla početi festa 'Pitura'.

image
Libertas Marinkolor - pobjednik Kupa Hrvatske 2020. (Vinko Barišić, Dragutin Šurbek, Tomislav Japec, Marko Habijanec, Neven Juzbašić, Marinko Matulović i Miho Simović) foto: Tonči Vlašić
19. travanj 2024 13:15