StoryEditorOCM
OstaloJUDO |

OVO MI JE ŠKOLA Iva Oberan pobijedila u svom debiju na seniorskom EP-u, a zatim zaustavljena od iskusne Poljakinje, vlasnice bronce sa SP-a i EP-a

Piše Tonči Vlašić
17. travnja 2021. - 13:34
Iva Oberan (bijeli kimono) u svom debiju na Europskom seniorskom prvenstvu. Iako je u ovom trenutku u boljoj poziciji Dankinja Laerke Olsen, na kraju je slavila 21-godišnja judašica Župe dubrovačkeCarlos Ferreira/Eju

Iva Oberan je zaustavljena u 2. kolu Europskog seniorskog prvenstva u Lisabonu, a malo je nedostajalo da u svom debiju na kontinentalnom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji 21-godišnja članica Župe dubrovačke izbori 3. kolo, finale kvalifikacijske skupine, te borbu protiv aktualne olimpijske pobjednice, bivše svjetske i dvostruke europske prvakinje, Slovenke Tine Trstenjak (u slučaju poraza u 3. kolu imala bi osiguran repasaž).

U 2. kolu Oberan je izgubila od iskusne 33-godišnje Poljakinje Agate Ozdobe Blach, vlasnice bronce s Europskog i svjetskog prvenstva, 27. sa svjetske rang liste, koja je na EP-u u ulozi osme nositeljice. Imala je dobar gard, mogla je dobiti borbu na kretnje, kao što je uspjela na startu natjecanja u kategoriji do 63 kilograma protiv 22-godišnje Dankinje Laerke Olsen, 35. s rang liste najboljih judašica svijeta i nekadašnje juniorske doprvakinje svijeta, ali se odlučila baciti Ozdobe Blach, pogriješila je, te izgubila borbu na wazari.

image
Iva Oberan, judašica Župe dubrovačke i hrvatska reprezentativka
Marina Mayorova/Ijf.org

Oberan je po rankingu bila tek 19. od ukupno dvadeset i jedne judašice u kategoriji do 63 kilograma u Lisabonu, te, naravno, jedna od najmlađih natjecateljica. Mjesto u reprezentaciji Hrvatske za nastup na seniorskom EP-u osigurala je krajem veljače u Pragu kad je ugodno iznenadila, te osvojila broncu na turniru Svjetskog kupa.

image
Seniorsko prvenstvo Europe u Lisabonu od 16. do 18. travnja okupilo je ukupno 359 judoka iz 45 država.

 
Gabijuan /Eju
20. travanj 2024 15:01