StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

OPET FINALE LIBERTAS MARINKOLOR - GSTK ZAGREB Mogu li ‘Pituri‘ u Samoboru ponoviti Križevce i Dubrovnik, a ne Osijek?

Piše Tonči Vlašić
11. srpnja 2020. - 13:13
Miho Simović, Tomislav Japec i Neven Juzbašić su odveli Libertas Marinkolor u finale četvrtog izdanja Kupa Hrvatske, a hoće li do naslova pobjednika? Finale protiv GSTK Zagreb, branitelja naslova i domaćina završnog turnira, koji se igra u dvorani Stolnoteniskog kluba Samobor u Samoboru, počinje ove subote u 15 sati.

'Pituri' su sa čistih 3:0 u polufinalu savladali Vodovod Osijek. Simović i Juzbašić nisu svojim suparnicima, Josipu Arbanasu odnosno Tomislavu Markotiću, prepustili niti jedan set, dok je Japec za uspjeh protiv Maria Baneka trebao odigrati četiri seta.

Večer prije početka završnog turnira Kupa Hrvatske aktualni prvak, StaRR, otkazao je nastup zbog, kako ističe, loše epidemiološke situacije, te je GSTK Zagreb bez igre izborio finale. Vodovod Osijek je pak stigao bez svog najboljeg igrača Vjekoslava Zovka, dok je pitanje hoće li Libertas Marinkoloru moći pomoći u finalu Dragutin Šurbek. Zbog bolova u leđima nije bio u sastavu u polufinalu.

image
Završni turnir KUpa Hrvatske 2020. igra se u dvorani Stonoteniskog kluba Samobor foto: Tonči Vlašić

image
Irena Purkat, sutkinja meča Libertas Marinkolor - Vodovod Osijek foto: Tonči Vlašić

image
Miho Simović (Libertas Marinkolor) otvorio je meč protiv Vodovod Osijeka foto: Tonči Vlašić


- Očekivali smo uspjeh protiv Vodovod Osijeka. Dečki su bili odlični. Opravdali smo ulogu favorita, dokazali kako smo bolji od osječkog sastava – komentirao je polufinale Marko Habijanec, trener Libertas Marinkolora, a potom se okrenuo finalu protiv GSTK Zagreba.

Prošle godine u Osijeku na završnom turniru Kupa Hrvatske GSTK Zagreb je bio uspješniji u finalu od Libertas Marinkolora s 3:1. Prije dvije godine na završnom turniru u Dubrovniku Libertas Marinkolor je dobio u polufinalu Vodovod Osijek, StaRR je otkazao nastup te je GSTK Zagreb bez igre ušao u finale u kojem je bilo 3:0 za 'Piture'), a 2017. kad se završni turnir igrao u Križevcima Libertas Marinkolor je nakon pobjede u polufinalu protiv StaRR-a dobio u finalu GSTK Zagreb. Dakle, četvrto izdenje Kupa Hrvatske - četvrti put u finalu Libertas Marinkolor i GSTK Zagreb. 

- Finale je meč u kojem su izgledi podjednaki. Zagreb, koji ima odlične mlade igrače, i u doba korone dosta je trenirao pripremajući se za Europsko juniorsko prvenstvo, koje je na kraju otkazano. Mi imamo problem sa Šurbekom. Teško je očekivati kako će se njegovo stanje popraviti u kratkom vremenu između polufinala i finala – dodao je trener 'Pitura'.

Finale će odgovoriti na pitanje hoće li biti 3:1 za Libertas Marinkolor u osvojenim trofejima Kupa Hrvatske i pobjedama u finalu protiv GSTK Zagreb, ili će rezultat biti izjednačen na 2:2?

image
Simović - Arbanas 3:0 foto: Tonči Vlašić

image
Vinko Barešić i Marinko Matulović na završnici Kupa Hrvatske u Samoboru foto: Tonči Vlašić

image
Tomislav Japec igra, Dragutin Šurbek, Neven Juzbašić, Miho Simović i Marko Habijanec su na klupi foto: Tonči Vlašić

image
Japec - Banek 3:1 foto: Tonči Vlašić

image
Dragutin Šurbek, Miho Simović i Marko Habijanec foto: Tonči Vlašić

image
Neven Juzbašić foto: Tonči Vlašić

image
Nevenu Juzbašiću na pobjedi čestita Marko Habijanec, prethodno su isto napravili Dragutin Šurbek, Tomislav Japec i Miho Simović foto: Tonči Vlašić

image
Marinko Matulović je u ime HSTS-a uručio brončane medalje i pokal za treće mjesto Vodovod Osijeku foto: Tonči Vlašić
19. travanj 2024 06:38