StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE |

NI MANJE, NI VIŠE, NEGO 51 MEDALJA JUGAŠA S REGIONALNOG Sedmorka i štafete na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja, i svi ne samo jednom

Piše Tonči Vlašić
18. srpnja 2021. - 19:15

Nastupilo ih je osamnaest, sedmero ih je u pojedinačnoj konkurenciji doplivalo do zlata, ne do jednog, neki su i po četiri puta bili zlatni, a to nije bilo sve, zlatne su bile i štafete, seniorska i mlađe juniorska, i to po nekoliko puta. Plus, naravno, gdje su druga i treća mjesta, te kad se sve zbroji, ni manje, ni više nego s 51 medaljom su se vratili Jugaši s Regionalnog prvenstva za dobne skupine seniora, juniora i mlađih juniora, koje se održalo u Splitu, a koje je okupilo 153 natjecatelja iz 13 klubova.

Pod vodstvom trenerskog dvojca, Frane Ćirka i Andreja Drobca, Jugaši su, precizno, osvojili 25 zlatnih, 10 srebrenih i 16 brončanih medalja.

Naravno, na prvo mjesto izvještaja iz Splita idu oni koji su bili prvi. Redom, mlađi senior Michel Brassard je osvojio ukupno četiri medalje, i sve su bile zlatne. Najbrži u seniorskoj konkurenciji u disciplinama 50, 100 i 200 leptir, te 400 slobodno. Četiri zlata je osvojio i junior Mario Šurković, a ukupno šest medalja. Bio je prvi na 50 i 100 slobodno u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, a na 200 slobodno drugi u juniorskoj, a treći u seniorskoj konkurenciji.

image
Katarina Matović
Tonči Vlašić

Juniorka Katarina Matović najbolja na 200 prsno u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, a na 400 mješovito druga također u dvije kategorije, seniorskoj i juniorskoj. Juniorka Katarina Nenadić je također u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji doplivala do zlata, i to na 50 slobodno. Dva zlata je osvojio i mlađi junior Juraj Barčot, a ukupno osam medalja. Najbrži na 400 slobodno i 200 mješovito u svom uzrastu, srebrni na 400 slobodno u juniorskoj i 100 slobodno u mlađe juniorskoj konkurenciji, te brončani na 200 mješovito i 400 slobodno (seniori), 200 mješovito (juniori) i 200 slobodno (mlađi juniori). Mlađi junior Vlaho Nenadić je u svom uzrastu leđno doplivao do zlata na 50, 100 i 200, te osvojio broncu u disciplini 100 slobodno. Tri zlata je osvojio i mlađi junior Roko Zvone, a ukupno pet medalja. Zlatni u svom uzrastu na 100 i 200 leptir, a na 200 leptir i u starijem uzrastu, juniorskom. U toj disciplini je osvojio srebro u seniorskoj konkurenciji, dok je peta medalja bronca na 100 leđno u njegovom uzrastu.

image
Vlaho Nenadić
Tonči Vlašić
image
Roko Zvone
Tonči Vlašić

Zlatna je bila seniorska štafeta plivača u sastavu: Marko Baletin, Mario Šurković, Michel Brassard i Đivo Matović, koja je osvojila duplu krunu (4 puta 100 slobodno i 4 puta 100 mješovito), dok je na 4 puta 200 slobodno osvojila srebro.

Tri medalje više, a jedno zlato više – šest odnosno tri – osvojila je mlađe juniorska štafeta u sastavu Vlaho Nenadić, Juraj Barčot, Roko Zvone i Marko Tevšić. Zlatna u mlađe juniorskoj konkurenciji na 4 puta 200 slobodno, 4 puta 100 slobodno i 4 puta 100 mješovito, a brončana u juniorskoj konkurenciji u istim dionicama.

Medalje su osvajali juniorka Antonia Šurković i junior Marko Baletin. Šurković je bila srebrna na 50 leptir u juniorskoj i brončana u seniorskoj konkurenciji, a broncu je osvojila i na 100 leđno u juniorskoj konkurenciji. Baletin se može pohvaliti sa šest medalja. Srebrni na 50 leđno u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, a u istim kategorijama brončani na 100 leđno i 100 slobodno.

image
Plivački klub Jug je na regionalnom nastupio s 18 svojih članova
Tonči Vlašić

Još su nastupili: Paulo Brač, Bruno Damić, Borna Jelčić, Matej Marković, Toni Šarić i Rafaela Škrabo.

- Sad nas čekaju državna prvenstva. Idući vikend je u Zagrebu kadetsko prvenstvo, a vikend iza je državno za seniore, juniore i mlađe juniore, također u Zagrebu. Na kadetskom nastupamo sa četvero, dok će nas 14 članova s ostvarenim normama predstavljati na državnom od 29. srpnja do 1. kolovoza u konkurenciji seniora, juniora i mlađih juniora – istaknuo je Ćirak.

24. travanj 2024 12:37