StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

MARKO KURAJA I ANTE DANIČIĆ IZBORILI DOIGRAVANJE ZA PRVAKA Kuraja peti put zatresao mrežu u talijanskom prvenstvu!

Piše Tonči Vlašić
17. travnja 2021. - 08:24
Prošlu sezonu su zaključili u dresu svoga Squarea, novu su počeli skupa u dresu Saviatesta Mantove, a na polovici sezone putevi su im se razišli - Marko Kuraja je sad u dresu Meta Catanie, a Ante Daničić u dresu Avelina, obojica Dubrovčana će igrati u doigravanju za prvaka Italije

Marko Kuraja je bio strijelac za Cataniu u 5:2 porazu kod Feldi Eboli u zaostaloj utakmici 16. kola talijanskog prvenstva. Kolo je do kraja ligaškog dijela, plus još dvije zaostale utakmice, ali već se zna kojih osam sastava će igrati u doigravanju za prvaka.

Catania je unutra, igrat će za prvaka, ali je nizom loših rezultata izgubila dobru poziciju. Bez pobjede je u zadnjih osam utakmica u kojima je osvojila samo jedan bod. Mogla bi u zadnjem kolu u najboljem slučaju do sedmog mjesta, u suprotnom će u četvrtfinale na najbolji sastav ligaškog dijela, a to će biti Pesaro ili Acqua e Sapone (Pesaro ima tri boda više, Acqua e Sapone dočekuje Pesaro, i gost je Catanie, prvi ogled između Pesara i Acqua e Saponea je završio bez pobjednika, 1:1. Pesaro u zadnjem kolu dočekuje treći Came Dosson).

I drugi Dubrovčanin u Italiji, Ante Daničić, koji igra za Avelino, igrat će u doigravanju. Avelino je trenutno peti, a može u zadnjem kolu do četvrte pozicije ukoliko trenutno četvrta Padova kod kuće ne dobije Mantovu, a Daničić i ekipa budu uspješniji od Aniene. Utakmice posljednjeg kola igraju se 1. svibnja. Do tad se trebaju odigrati dvije zaostale utakmice.

Pogodak protiv Feldi Eboli je peti pogodak Marka Kuraje ove sezone u talijanskom prvenstvu. Daničić je postigao dva više, sedam.

image
Marko Kuraja prima čestitke za postignuti pogodak
19. travanj 2024 09:01