StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE Stijepo Batinić s dvije uvjerljive pobjede izborio četvrtfinale u disciplini bližanje i izbijanje u krug

Piše Tonči Vlašić
6. kolovoza 2020. - 14:53
Stijepo Batinić je izborio četvrtfinale discipline bližanje i izbijanje u krug, kojom je otvoreno kadetsko prvenstvo Hrvatske, koje se do nedjelje, 9. kolovoza, održava na boćarskim terenima u Selcima, Lupoglavu, Roču i Ročkom Polju.

- U svakoj disciplini nastupa po 32 najbolja kadeta Hrvatske. Igra se klasičan kup, na ispadanje. Našu županiju na prvenstvu predstavljaju četiri igrača, i to Marko Gašpar i Matej Vukanović iz Boćarskog kluba Ploče, te Stijepo Batinić i Marko Mikelj iz Boćarskog kluba HVIDRA Gromača. U disciplini bližanje i izbijanje u krug Vukanović je prošao 1. kolo, plasirao se među 16 najboljih, ali je tad poražen. Gašpar je izgubio na startu, a Batinić je s dvije pobjede ušao među osam najboljih. Završnica natjecanja u disciplini bližanje i izbijanje u krug je sutra, u petak, 7. kolovoza – istaknuo je Luko Hendić, voditelj boćara Dubrovačko-neretvanske županije na kadetskom PH.

Batinića, koji je ostvario dvije uvjerljive pobjede (16:11, te 13:6), čeka drugog dana prvenstva u četvrtfinalu ogled protiv Ivana Načinovića iz Rijeke.

Prvog dana prvenstva počinje natjecanje u još dvije discipline (pojedinačno klasično, te u štafeti).
19. travanj 2024 06:53