StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE Bronca za Stijepa Batinića, kojem je još jedna medalja pobjegla u produženom krugu četvrtfinala

Piše Tonči Vlašić
8. kolovoza 2020. - 22:32
Stijepo Batinić, član Boćarskog kluba HVIDRA Gromača, osvojio je brončanu medalju u disciplini pojedinac klasično na kadetskom prvenstvu Hrvatske, koje se održava u Istarskoj županiji. Batinić je s tri pobjede, sve tri uvjerljive, stigao u petak do polufinala, a danas je u polufinalu poražen od Žarka Jerčinovića s 13:2. Nakon toga je u utakmici za treće mjesto s 13:0 svladao Davida Petza.

image
Stijepo Batinić, član Boćarskog kluba HVIDRA Gromača foto: Tonči Vlašić


- Batinić je imao još jednu priliku za medalju, ali u četvrtfinale discipline bližanje i izbijanje u krug nije uspio dobiti Načinovića, i to je poražen nakon produženog kruga. Bilo je 16:16, a nakon produženog kruga 18:17 za Načinovića, koji je jedan od najboljih hrvatskih kadeta. Šteta, baš nam je svima žao što nije uspio izboriti još jednu medalju jer je prije zadnjeg kruga vodio s 15:12. Šteta, baš šteta. Međutim, imamo medalju. Zahvaljujući Batiniću ostvarili smo cilj – istaknuo je Luko Hendić, voditelj boćara Dubrovačko neretvanske županije na kadetskom PH.

Podsjetnik, na prvenstvu su nastupila ukupno četiri igrača iz naše županije. Dvojica iz Boćarskog kluba Ploče (Marko Gašpar i Matej Vukanović), te dvojica iz Boćarskog kluba HVIDRA Gromače (drugi je Marko Mikelj).

Gašpar i Batinić su bili peti u štafeti (medalja im je izmakla za samo jedan pogodak). Batinić je u brzincu bio osmi. Gašpar i Vukanović su u paru izgubili za ulazak u četvrtfinale. Gašpar je u preciznom bio sedmi.

U svakoj disciplini nastupala su po 32 najbolja kadeta. Nije bilo popravnog (klasičan kup sustav).
19. travanj 2024 22:17